"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Huzur ailede başlar

03 Şubat 2019, Pazar 17:18
Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, en çok değer verdiğimiz müesseselerden birinin de aile olduğunu belirterek “Aile, toplum olarak ayakta kalmamızın çimentosunu teşkil eden önemli bir kurumdur” dedi.

Toplumun aile hakkında dinî açıdan doğru bilgilendirilmesi ve kültürel değişimler sonucu karşı karşıya kaldığı riskler karşısında dinî bilgi ve manevi destekle güçlendirilmesi konularında sorumluluk üstlenen Diyanet İşleri Başkanlığı, bu alanda yürüttüğü çalışmaları arttırarak çeşitlendiriyor. Rize Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, bu maksatla bir program düzenledi. Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, en çok değer verdiğimiz müesseselerden birinin de aile olduğunu belirterek “Aile, toplum olarak ayakta kalmamızın çimentosunu teşkil eden önemli bir kurumdur” dedi. Yalçın, “Karşımızdaki en zorlu düşmanımız cehalettir. Cehaletin üstesinden gelmenin yolu da hayatımızın her alanını bilgiyle donatmaktan geçmektedir. Zira bilgiyle yüceldikçe; hikmetle beslendikçe, cehalet ortadan kalkacak, yüreklerimiz muhabbetle birleşecektir” diye konuştu.

Temel Aile Bilinci Eğitimleri

Aile ve Dinî Rehberlik Bürosunun; aileyi zayıflatan sorunlara çözüm önerileri sunma, kendilerine yöneltilen dinî muhtevalı sorulara cevap verme, çocuk, genç, yaşlı ve engelli ailelere yönelik programlar düzenleme gibi faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Müftü Yalçın, Rize olarak gerçekleştirilen projelerden söz etti. İl Müftüsü Yalçın, “her hafta devam eden ‘Huzur Ailede Başlar’ projesi çerçevesinde ailelere seminer verildiğini, oluşan samimî ortamda hanımların ailevi problemleri görüşülerek çözümlerine katkı sağlandığını ve eğitimlerin sonunda da katılımcılara belge ve hediye takdimi yapıldığını ifade ederek, Kur’ân ve sünnet eksenli sahih dinî bilgi çerçevesinde ailelerin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla her ilde düzenlenen ‘Temel Aile Bilinci Eğitimleri’nin Rize’de de gerçekleştirildiğini ifade etti. Yalçın, kadına yönelik şiddetin arttığı son zamanlarda, din görevlilerimize ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması’ konulu seminer verildiğini, seminerde ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin rolü, ailenin korunmasına dair dinî temeller, kadına yönelik şiddete ilişkin genel bilgiler, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar vb. gibi hususlar hakkında bilgiler verildiğini ifade etti. Muhtelif günlerde kadın vaizler tarafından kadınlara özel cami programlarının yapıldığını sözlerine ekleyen Müftü Yalçın, önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın programları çerçevesinde “Hayatı anlamlandırmak için: Okumak, Anlamak, Yaşamak İçin Cuma Derslerinde Buluşuyoruz” dâvetiyle bütün camilerde kadınlara özel Cuma Dersleri’nin başlatılacağını söyledi.

Etiketler: aile, din, İslâm, ahlâk
Okunma Sayısı: 1741
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı