"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İBB'den flaş iptal kararı!

15 Mart 2017, Çarşamba 16:37
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi yönünde Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söylemesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Rotterdam Belediyesi ile 2005 yılında yapılan kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

“BU HASMANE TUTUMU ŞİDDETLİ BİR BİÇİMDE KINIYORUZ"

İBB Meclisi'ndeki siyasi partileri temsilen AKP Meclis Grup başkanvekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever, MHP Meclis üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzası ile meclis gündemine taşınan protokolün iptali teklif edildi. AKP Grup Sözcüsü Kağan Şahin'in okuduğu teklif metninde “Köklü diplomatik ilişkilerimizde maruz kaldığımız bu tehlikeli, hasmane ve önyargılı zihniyeti İstanbul halkı adına İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi olarak şiddetli bir biçimde kınadığımızı belirtir ve İstanbul Rotterdam Kardeş Şehir anlaşmasının iptal edilmesi hususundaki teklifimizin teklif karar olarak oylanmasını arz ederiz" ifadelerine yer verildi. Alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından teklif oylamaya sunuldu, protokol iptali oybirliği ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki konuşmasında "Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.' Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

DHA

Okunma Sayısı: 2988
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı