"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İBB önünde eylem: Tutuklu askeri öğrenci ailelerinden dikkat çeken açıklamalar

06 Mayıs 2017, Cumartesi 15:05
15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri öğrencilerin yakınları İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) binasının karşısında eylem yaptı.

Gülen Hareketi soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'yı örnek gösteren aileler, cezaevlerinde sağlık problemi olan askerlerin olduğunu ve bu askerlerin de tahliye edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 20 kişilik grup Fatih Saraçhane'de bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karşısındaki kaldırımda bir araya geldi. Ellerinde Türk Bayrakları ve 'Sağlık bahane, adalet nerede', 'Sağlık sorunlu öğrencilere tahliye istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan kalabalık bir süre burada bekledi. Daha sonra grup adına açıklama yapan tutuklu askeri öğrenci yakını Ali Orhan Şentürk, bazı öğrencilerin sağlık sorunu yaşadığını ve bu öğrencilerin biran önce tahliye edilmesini istedi. 

TOPBAŞ'IN DAMADI KAVURMACI'YI ÖRNEK GÖSTERDİ

Gülen Hareketi soruşturması kapsamında tutuklanan ve sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilen İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'yı örnek gösteren Şentürk, “Yaralı olan öğrenciler ve tedavisi yapılmayan öğrenciler var. Onların da tahliye edilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz. Yargılamayın demiyoruz. Onlar masum. Başkasına sağlanan hakkın öğrencilere de sağlanmasını istiyoruz. Yargılanmaktan korkmuyoruz. En ince ayrıntısına kadar bizi araştırın. Bağırmak, çağırmak, yıkmak bizim kitabımızda yok" diye konuştu. 

“ÇOCUKLAR BU BAYRAM TAHLİYE BEKLİYORLAR"

Bir başka askeri öğrencinin annesi Fatma Okka ise, bu bayram askeri öğrencilerin tahliye edilmelerini ümit ettiklerini belirterek, “10 aydır biz zulüm çekiyoruz. Bize 3 aydır gün veriliyor. Daha fezlekemizin tamamlanmadığı söylendi. Çocuklar bu bayram tahliye bekliyorlar. Parası olan, Ankara'da dayısı olan tahliye oluyor. Yargılansınlar ama daha fezlekeleri hazır değil" dedi.

Açıklamanın ardından, grup olaysız bir şekilde dağıldı.

***

Okumak için tıklayınız:

Kadir Topbaş'tan damadı Kavurmacı hakkında açıklama

DHA

Okunma Sayısı: 3705
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı