"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İBB: Tedbirler olumlu sonuç verdi

28 Eylül 2015, Pazartesi 19:48
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) okulların açılması nedeniyle trafiğe ilişkin alınan tedbirlerin olumlu sonuç verdiğini bildirdi. Vatandaşların toplu ulaşıma yöneldiği kaydedildi.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, okulların açılması nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, bireysel araç kullanımı okulların açıldığı ilk gün yerini toplu ulaşım tercihine bıraktı. 

Köprüleri kullanan araç sayısı düştü

Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinden bugün geçen araçların sayısı, 2 hafta öncesine göre önemli oranda azaldı. Her iki köprüden 15 gün önce sabah 07.00 ile 10.00 saatleri arasında 35 bin 550 araç geçişi olurken, bugün köprülerden geçen araçların sayısı 27 bin 394 oldu. 

İstanbul genelinde meydana gelen trafik kazaları ve araç arızaları trafiği yoğunlaştırdı. Kentte, 06.00 ile 18.00 saatleri arasında trafik akışını etkileyen 30 kaza gerçekleşti, 20 civarında da araç arızası tespit edildi. 

Kazalar için de trafikte çok sayıda çekici hazır bulunduruldu. 

Yol çalışması yapılmadı 

Bugün toplu taşıma araçları 06.00 ile 14.00 saatleri arasında ücretsiz hizmet verirken, metro, tramvay, metrobüs ve otobüslerdeki ek seferlerle yoğun talebe yanıt verildi. 

Trafiğin aksamaması için yol-kazı çalışmasının yapılmadığı kentte, trafiğe çıkan yaklaşık 19 bin okul servisinin İSPARK otoparklarından ücretsiz  yararlanması sağlandı. 

Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın 2015-2016 eğitim öğretim yılının başladığı gün ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için yaptığı uyarılar da hatırlatıldı. 

Etiketler: ibb, toplu ulaşım
Okunma Sayısı: 1469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı