"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İbret-i Alem olsun diye...

05 Mayıs 2015, Salı 09:54
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kamuoyunda tartışmalara sebep olan makam aracına binmediğini ve ibret-i alem için iade edeceğini kaydetti.

Görmez, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aldığı iddia edilen 1 milyonluk makam aracıyla ilgili konuştu. Alınan arabanın kesinlikle zırhlı olmadığını belirten Görmez, aracın iade edileceğini ifade etti. Görmez, şunları söyledi: 

"Bakanlar Kurulu sadece kurumlara belli bir baremin üzerinden araç alınacaksa izin veriyor. O izni valiliklere de veriyor. Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım. Eğer siz bir algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya karar vermişseniz, o takdirde sadece Türkiye'de değil Diyanet'in hizmet götürdüğü bütün noktalarda bu adımı atıyorsunuz. Bu haberler yayınlandığı zaman Diyanet İşleri Başkanı o araca binmemiş daha. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün dahi o araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. Bir nokta leke kabul etmez. Ben ibret-i alem için o aracı iade edeceğim."

Okunma Sayısı: 2835
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • güray yağcı

    5.5.2015 20:20:13

    diyanet ve ahbabı şimdiye kadar ülkede zihinlerde kalıcı ne iş yaptınız çok merak ediyorum işi ehline verseler görsünler bakalım memleket nasıl düzeliyor yazık boşa giden paralara

  • çavdari

    5.5.2015 18:04:13

    Toygar adlı şahsı iyi tahlil etmek lazım. Ben bu yanlışta döndüğü için Görmez hocayı tebrik ediyorum. Bu bozuk Türkiye'de yanlıştan dönülebileceğini gösterdi (umarım tamamına erer) ve haberi okuduğumda Türkiye'ye dair biraz ümitlendim.

  • TOYGAR

    5.5.2015 11:59:54

    "İbret-i âlem için" arabayı iade etmek ne kadar komik düşmüş. Arabayı alırken düşünmedikleri gibi, iade gerekçesi olarak da söylenecek lâfı düşünmeden söylemişler. Artık bunu diyanette kim organize ediyorsa, biraz sosyoloji okumalı, toplum bilimi ve insanlar konusunda bilgi sahibi olmalı. Diyanet konusunu hiç açmadım, farkındaysanız!..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı