"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanı Soylu: Önemli olan dünyayı göç konusunda sorumluluğa çağırmak

20 Şubat 2019, Çarşamba 20:14
İçişleri Bakanı Soylu, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nda, "Buradaki önemli mesele şudur; dünyayı göç konusunda sorumluluğa çağırmaktır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Budapeşte Süreci 6. Bakanlar Konferansı'nın kapanış toplantısında, İstanbul'un iki gün boyunca tarihi bir meseleye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Soylu, konferansa 22'si bakan, 12'si bakan yardımcısı düzeyinde olmak üzere 61 ülkeden katılım sağlandığını belirtirken, konuşmalarda temsilcilerin, göçün kök nedenleri ve çözüm önerilerini kendi değerlendirmeleriyle ortaya koyduğunu dile getirdi.

Atılan adımın bütün ülkeleri göç meselesine dikkati çekme noktasında bıraktığını anlatan Soylu, Türkiye'nin göç meselesinde devletiyle, milletiyle, kendine bırakılan tarihi sorumluluğuyla hareket ettiğini, bu konuda bugüne kadar maddi hiçbir değerlendirme yapmadığını vurguladı.

Düzensiz göç meselesinin şu anda dünyanın en temel problemlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Soylu, "Herkes dünyada 3. Dünya Savaşı beklerken, iklim değişiklikleri beklerken, maalesef bir taraftan uyuşturucu ticareti, diğer taraftan kaçakçılık ve organize suç örgütleri, aynı zamanda terör koridorları içerisine hapsolmuş ve buradan simbiyotik bir ilişkiyle birbirini besleyen düzensiz göç vakası 21. yüzyılın en temel vakalarından birisi haline gelmiştir." dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1167
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı