"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanlığı: Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi

05 Nisan 2018, Perşembe 11:45
Tunceli Pülümür kırsalındaki iç güvenlik operasyonlarında, aralarında aranan teröristler listesi kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusunun da bulunduğu 7 terörist etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanlığınca, Tunceli Pülümür kırsalındaki iç güvenlik operasyonlarında, aralarında aranan teröristler listesi kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusunun da bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'nin Pülümürkırsalında sürdürülen operasyonlara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, söz konusu bölgede gerçekleştirilen iç güvenlik operasyonları kapsamında Jandarma Özel Harekat Birimleri'nce 7 terörist etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan'ın olduğu tespit edildi.

Bölgede operasyonların  kararlılıkla devam ettiği belirtildi.

Terör örgütü PKK'nın Erzurum grubuna ağır darbe

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında dün başlatılan operasyonda aralarında Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan sözde Erzurum saha sorumlusu Medeni Sayılgan'ın bulunduğu 7 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün Erzurum grubuna ağır darbe indirildi.

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında, dün, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde başlatılan operasyon sürüyor.

Operasyonda, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerince çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen 7 teröristin kimlik tespit işlemleri de devam ediyor.

Bu çalışmalar sonucu, İçişleri Bakanlığının Aranan Teröristler Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum saha sorumlusu "Panzer Kemal" kod adlı Medeni Sayılgan olduğu anlaşılan teröristin örgütün eski Amanos sorumlusu da olduğu belirlendi.

Sayılgan'ın, geçen yıl hava harekatında öldürülen ve Aranan Teröristler Listesi'nin mavi kategorisinde yer alan örgütün sözde Erzurum saha sorumlusu "İsa Ferhat" kod adlı terörist İsa Teres'in yerine getirildiği belirlendi.

Medeni Sayılgan ve kendisiyle etkisiz hale getirilen diğer 6 teröristten 3'ü M-16 piyade tüfeği 7 tüfek ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

Diğer teröristlerin kimlik tespit işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu teröristlerin kış üstlenmesi için Pülümür kırsalını tercih ettiği, aynı bölgede geçen yıl güvenlik güçlerince yapılan 3 ayrı operasyonda da aralarında İsa Teres ve yardımcısının da olduğu 19 kişinin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Sayılgan ve beraberindeki 6 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle örgütün sözde Erzurum grubunda yer alan 26 terörist öldürülmüş oldu.

Bu operasyonlarla terör örgütü PKK'nın Erzurum grubuna ağır darbe indiren Mehmetçik, kent genelinde teröristlerin bulunup etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlarına devam ediyor.

AA

Okunma Sayısı: 792
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı