"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İçişleri Bakanlığı'ndan kayyum atanan belediyelerle ilgili açıklama

06 Kasım 2018, Salı 15:18
İçişleri Bakanlığı, bazı internet sitelerinde yer alan Van, Siirt, Tunceli, Şırnak, Hakkari, Mardin, Ağrı ve Diyarbakır belediyelerinde yolsuzluk haberlerinin gerçek dışı olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, belediyelerin sağladığı iş ve maddi imkanlarla sempatizan ve tabanını kaybeden terör örgütünün, bu imkanlara tekrar ulaşabilmek için kayyumların bölge halkı üzerindeki olumlu etkisini azaltmak ve 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerini etkilemek amacıyla son bir aylık süreçte yeni bir planı uygulamaya başladığı bildirildi.

Terör örgütü elebaşlarının, örgüte müzahir kişi ve siyasi parti temsilcileri her fırsatta örgüt yanlısı internet siteleri aracılığıyla kayyum atanan belediyelerde yolsuzluk yapıldığı algısı yaymak amacıyla gerçekleri farklılaştırarak, yasal usulleri yasa dışıymış gibi göstererek açıklamaların yapıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu açıklamaların 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri ile doğrudan ilgisi bulunmakta ve yerel seçim yaklaştıkça bu yalan haberlerin sayısının artacağı anlaşılmaktadır. Bazı internet sitelerinde yer alan Van, Siirt, Tunceli, Şırnak, Hakkari, Mardin, Ağrı ve Diyarbakır belediyelerinde yolsuzluk imasındaki gerçek dışı haberlerin, terör örgütünün yukarıda anlatılan stratejisi kapsamında yer aldığı, bu haberde iddia edilen hususların 2017 yılı Sayıştay raporunun çarpıtılması ve borç rakamlarının gerçeğe aykırı olarak kullanılmak suretiyle ifade edildiği görülmektedir.

Sayıştay Raporu rehberlik etmek, yol göstermek amacıyla düzenlenmektedir. Sayıştay raporu incelendiğinde, birçok belediyede sıkça rastlanan özellikle muhasebe yöntemlerinden kaynaklanan şekli eksikliklerin ve işlemlerdeki gecikmelerin tespit edilerek raporlaştırıldığı görülmektedir. Ayrıca anılan raporda bir yolsuzluktan, sahtecilikten bahsedilmemektedir."

AA

Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı