"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İddialar somutlaştığında yasal işlem başlatılacak

25 Kasım 2014, Salı 18:02
Askeri Yargıtay içindeki paralel yapılanmaya ilişkin iddialar somut belgeye dayanıp somut bilgiler içerdiğinde gerekli yasal işlemlerin derhal başlatılacağı bildirildi.

Askeri Yargıtay Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı basın yayın organlarında, isimsiz veya sahte isimlerle çeşitli şahıs ve kurumlara gönderilen, somut bilgi ve belge içermeyen mektuplara dayanılarak, "Askeri Yargıtayda yargılanan bir askeri hakimin açıklamaları" şeklinde haberler yer aldığı belirtildi.

Anayasa ve yasalarla verilen görevlerin, mahkemelerin bağımsızlığı ve hakimlik teminatı güvenceleri altında, evrensel hukuk kurallarına bağlı kalarak, Atatürkçü düşünce sisteminin yol göstericiliğinde, hukukun üstünlüğü, doğruluk, tarafsızlık ve hakka saygı duygusu içinde yerine getirildiği vurgulanan açıklamada, kurumun, Türk yargı sistemi içinde haklı ve saygın bir konuma sahip, yüz yıllık deneyimi bulunan bir kurum olduğu ifade edildi.

Kurumun üyelerinin asgari yarbay rütbesinde bulunan birinci sınıf askeri hakimler arasından Askeri Yargıtay Genel Kurulunca yapılan seçim sonucunda, boş üye sayısının üç katı kadar belirlenen adaylar arasından Cumhurbaşkanınca seçildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapısındaki idari ve adli denetim araçlarının tümü etkin bir şekilde görev yapan kurumumuzun başkan ve üyeleri hakkındaki suç ihbarları ile ilgili olarak işlem yapma yetki ve görevi Askeri Yargıtay Genel Kuruluna ve Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kuruluna aittir. Askeri Yargıtay içindeki paralel yapılanmaya ilişkin söylem ve iddialar, kurumumuzca yasal girişim yapılmasını sağlayacak ve yeterli bir sonuca ulaşmayı temin edecek somut belgeye dayandığında ve somut bilgiler içerdiğinde gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır.

Sözü edilen haberlerin, haberin kaynağı kişiler hakkında askeri Yargıtayda devam eden yargılamayla ilgili olarak temyiz incelemesinin Askeri Yargıtay Daireler Kurulunun 27 Kasım 2014 tarihli gündeminde olduğu, tamamlanan disiplin soruşturması nedeniyle Askeri Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulunun 1 Aralık 2014 tarihinde toplantıya çağrıldığı ve Askeri Yargıtay Soruşturma Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği dikkate alındığında, ilgili disiplin soruşturması, ceza soruşturması ve temyiz incelemesinin etki altına alınmasının amaçlandığı görülmektedir."

Açıklamada, bugüne kadar, yaptığı görev nedeniyle, adli yargılamayı etkilemeye yönelik haberlere karşı açıklama yapmaktan uzak durma tutumunu titizlikle sürdüren ve saygınlığına zarar vermemeye azami özen gösteren Askeri Yargıtayın, devam eden davalarda tarafsızlığına gölge düşürmemek amacıyla iddialarla ilgili sessizliğini sözü edilen disiplin soruşturması ve temyiz incelemesi sonuçlanıncaya kadar sürdüreceği, ancak gerek kurumsal saygınlığına gerekse üyelerinin kişilik haklarına yönelik saldırı niteliğindeki iddialarla ilgili yasal başvuru haklarını kullanacağı bildirildi.

Etiketler: yargıtay, askeri, iddia
Okunma Sayısı: 652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı