"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İftiralarla hukuk içerisinde mücadele edilecek

07 Şubat 2019, Perşembe
Çeşitli medya kuruluşlarında yer alan gazetemiz ve gazetemiz çalışanları hakkında ortaya atılan iftira ve çarpıtma dolu yayınlarla hukuk içerisinde mücadele edilecek.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz ve Yazıişleri Müdürümüz ve Karikatüristimiz İbrahim Özdabak hakkında açılan dâvâya ilişkin bilgiler bazı internet haber sitelerinde çarpıtılarak haber konusu yapıldı. Henüz dâvâ sürecinde olan gazetecilik faaliyeti kapsamındaki bilgilerin çarpıtılması ve mahkemeden önce çalışanlarımız hakkında ‘sanki suçlularmış gibi’ hüküm verilerek algı operasyonlarının yapılması avukatlarımız tarafından yargıya taşınacak. Güleçyüz ve Özdabak hakkında daha önce de benzer iddialarla dâvâlar açılmış ve bu dâvâlar beraatle sonuçlanmıştı. 

Geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz sonrası da Yeni Asya gazetesi, attığı manşetlerle darbeleri kınarken, hukuk ve demokrasi vurgusu yapmıştı.  

‘Yargılamayı etkilemeye yönelik durumlar suçtur’

Günümüz Türkiye’sinde rutin hale gelen gazetecilik faaliyetleri kapsamında değerlendirilebilecek bazı köşe yazıları, sosyal medya hesaplarından uyarı ve eleştiri niteliğinde yapılan  paylaşımlar ve dâvâya konu olan Özdabak’a ait bazı karikatürler dolayısıyla açılan dâvâ 2 Mayıs 2019 tarihinde görülecek. Konu hakkında havuz medyası olarak adlandırılan bazı haber sitelerinden yapılan çirkin paylaşımlar ise çarpıtma ve iftiralarla toplumda algı oluşturmayı amaçlarken, işledikleri suç nedeniyle hukuk yoluyla  kendilerine gereken cevaplar verilecektir. Yargılamayı etkilemeye yönelik durumlar suçtur ve çalışanlarımız hakkında yapılan haber ve paylaşımlarla bu suç işleniyor.

Hukuksuzlukları hep hukukla aştık

“Hukuka hep güvendik, yine güveniyoruz” diyen Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kâzım Güleçyüz, konu hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı; “41 yıllık yayıncılık hayatımızın aktif gazetecilik yaptığımız 27 yılında ağır cezalarda da, 28 Şubat DGM’lerinde de çok yargılandık. Şimdi de AKP’nin “ileri demokrasi”sinde bir ağır ceza dâvâsına muhatabız. Duruşumuzdan eminiz. Endişemiz yok. Hukuka hep güvendik, yine güveniyoruz. Hukuksuzlukları hep hukukla aştık, yine öyle olacak inşaallah.”

Soruşturma daha önce başlatılmıştı

Arkadaşlarımız Güleçyüz ve Özdabak’ın daha önce de savcı tarafından ifadeye çağrıldığı ve gerekli savunmalarını yaptıkları soruşturmanın yeni bir gelişme gibi sunulması da yayıncılık ahlâkıyla bağdaşmazken, aynı zamanda kamuoyu da yanlış bilgilendirildi. Dâvâ hakkında bilgi veren Avukat Mustafa Özbek, “Bu iftiraları atanlar Yeni Asya Gazetesinin mazisine baksın ve özellikle 17 Temmuz manşetimize baksın. Belki utanırlar. Darbe taraftarı olan bir Genel Yayın Yönetmeni “ Demokrasiden Dönüş Yok” manşeti atmaz” diye konuştu.

İstanbul – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 5039
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    7.2.2019 10:39:13

    Havuz dediğimiz medya SİYONİST VE İFSAD KOMİTELERİNİN ETKİ-HİMAYESİNDEKİ MEDYADIIR. ALLAHÜTEALA CC.Bunların şerrinden başta müslüman ve tüm insanları muhafaza eylesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı