"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İHH'dan AKP'ye tepki: İsrail’le örtünen çıplak kalır

27 Haziran 2016, Pazartesi 23:13
Gazze ablukasını delmeye çalışırken uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin organizatörü İHH vakfı Türkiye’nin İsrail’le yaptığı anlaşmaya sert tepki gösterdi.

İHH’dan yapılan açıklamada '' (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu’nun büyük bir zafer edası ile yapmış olduğu basın toplantısında ‘İsrail için muazzam bir ekonomik sonuç alındığı, Gazze’ye ablukanın kesinlikle kalkmadığı ve kalkmayacağı, Türkiye’nin şartları kabul ettiği’ beyan edilmiştir. Özellikle İsrail’in tazminat vermediği, sadece davaların düşmesi karşılığında 20 milyon dolarödeyeceği ama bunun da bağış olarak yapılacağı, böylelikle İsrail askerlerinin diğer katliamlarına da emsal olmasının önüne geçilmiş olacağı İsrail tarafında en önemli kazanım olarak dile getiriliyor.” ifadelerine yer verildi.

GAZZE ABLUKASININ TANINMASI ANLAMINA GELİYOR

Türkiye’nin açıkladığı mutabakat ve kabul etmiş olduğu şartlarla ilgili olarak “özellikle maalesef Gazze ablukasının Türkiye açısından tanınması anlamına geliyor” vurgusunu yapan İHH, “Oysa Gazze 2005 yılındaki anlaşma sonrası özgürdür ve herkes gibi kimseye muhtaç olmadan seyahat ve ticaret özgürlüğünü kullanmalıdır. Ambargo ise İsrail’in otorite olarak kabul edilip Gazze’ye girecek malzemenin nevi ve miktarı konusunda söz sahibi olması anlamına gelir ki açıklanan mutabakata konu olan husus budur.”

MESELE GAZZE'YE İNSANİ YARDIMIN GİTMESİ DEĞİL

Yardımlar konusunda İsrail’in Türkiye’ye bile hangi malzeme ve ne miktar için izin vereceği konusunun büyük bir soru işareti olduğu belirtilen açıklamada, “Oysa tüm devletler gibi Gazze’ye de mal giriş çıkış serbestisi sağlanmalıdır. Mesele insani yardımın Gazze’ye girmesi değil, Gazze’nin kimsenin yardımına ihtiyaç duymayacak şekilde hürriyetine kavuşmasını sağlamak olmalıdır. Uluslararası hukuk her toprağa ve devlete bu hakkı tanıyorsa neden Filistin bu özgürlükten mahrum bırakılsın ve sadece yardıma mahkum edilsin. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu nedenle İHH olarak Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kalkması için her türlü hukuki, fiili çalışmalarımızı sürdüreceğimiz tekraren ilan ediyoruz.” denildi.

KÜSTAHÇA 'ÖLDÜRÜRÜM PARASINI ÖDERİM' TAVRI

“Şehit ailelerine bağışta bulunulması karşılığında davalardan vazgeçilmesi” şartına da tepki gösteren İHH, “Davalar sadece şehit ailelerinin ve ya Türkiye vatandaşlarının değil 37 devlet vatandaşı dahil tüm mağdurların davalarıdır. Davalardan vazgeçilmesi söz konusu olmayacaktır. Şehit aileleri davalarından vazgeçmeyeceklerini, ablukanın kaldırılması için mücadelede yer alacaklarını da beyan etmektedir. Ancak İsrail’in küstahça ‘öldürürüm parasını öderim’ tavrı asla kabul edilemez. Bundan sonra uluslararası sularda Türkiye vatandaşlarını İsrail’den kim nasıl koruyacaktır?” diye sordu.

UMARIZ TBMM İSRAİLLİ KATİLLERİ AFFETMEZ

İsrail’le anlaşmayı doğru bulmadığını belirten İHH, “Hiçbir zaman tarafı ya da bir parçası da olmadık. Bugüne kadar uyarı ve önerilerimizi dile getirdik. Bundan sonra yardımlarımızla, ablukayı kırma çabalarımızla, davalarımızla, eylemlerimizle Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğiz. Mavi Marmara davaları ise devam edecektir. Umarız ki İsrailli katillerin affedileceği anlamına gelecek olan böyle bir mutabakat TBMM tarafından onaylanmaz.

Mavi Marmara İslam dünyasında ve ezilen tüm halklara umut olmuştur. İnsanlığın ortak vicdanı haline gelmiş olan bu umudu canlı tutmak mesuliyetimizdir. Sözümüzü bir Filistin deyişiyle bitiriyoruz; İsrail’le örtünen çıplak kalır.” açıklamasını yaptı.

Etiketler: ihh, mavi marmara, akp
Okunma Sayısı: 3007
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    28.6.2016 13:25:08

    masal bunlar...haydi oradan...600 küsür aktivistin içinden sadece masum Türk vatandaşlarının öldürülmesi sadece tesadüf mü?yazıklar olsun hepinize...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı