"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İHH: Türk-Kürt kardeşliği Ortadoğu'daki oyunları bozacak

17 Kasım 2014, Pazartesi 12:49
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Çözüm Süreci’nin dünü, bugünü ve geleceği hakkında değerlendirme yapmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu İYD Başkanları, Elazığ’daki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerin ardından hazırlanan yeni Çözüm Süreci bildirisi kamuoyuyla paylaşıldı.

Bülent Yıldırım ilk olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu İYD Başkanları ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda temsilcilerden Çözüm Süreci ve bölgedeki son gelişmelerle ilgili görüşlerini alan Bülent Yıldırım daha sonra Elazığ’daki iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Burada Çözüm Süreci’nin önemine vurgu yapan bir konuşma yapan Yıldırım, Kürt meselesinin Mescid-i Aksa meselesiyle aynı olduğunu, İsrail Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerini karıştırarak Mescid-i Aksa’yı rahatça yıkmayı planladığını anlattı.Görüşmelerin sonunda Çözüm Süreci’ne katkı sağlamak amacıyla hazırlanan bildiriyle ilgili önemli bölümler Bülent Yıldırım ve İYD Başkanları tarafından bir basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı. Heyet adına açıklamayı Bülent Yıldırım yaptı. Yıldırım, Çözüm Süreci ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderiyle görüşen temsilcilerin edindikleri verileri toplantıda aktardıklarını söyledi.

ÇÖZÜM SÜRECİ RAPORU VE ANKETİ
Çözüm Süreci ile ilgili anket yaptıklarını ve bunun sonucunda bir rapor hazırladıklarını kaydeden Yıldırım, raporu da birkaç gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

“STK VE KANAAT ÖNDERLERİNİN GÖRÜŞLERİ ALINMALI”
Halkın çözüm süreciyle ilgili sadece hükümetin ve örgütün görüşmesini yetersiz gördüğünü dile getiren Yıldırım, bunun dışında sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin de görüşlerinin alınması gerektiğini ifade etti.

TÜRK-KÜRT KARDEŞLİĞİ ORTADOĞU’DAKİ OYUNLARI BOZACAK
Çözüm sürecini sadece iki tarafa indirgeyen bir yaklaşımın gelecekteki Türk ve Kürt halkına yapılabilecek büyük bir haksızlık olduğunu kaydeden Yıldırım, “Çünkü Ortadoğu’daki oyunları bozacak olan bölgedeki Kürt-Türk kardeşliğidir ve çözüm sürecinin de başarıya ulaşmasıdır” diye konuştu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1706
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı