"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İhraç edilen öğretmenlere ve sağlık personeline operasyon: Çok sayıda gözaltı var

20 Haziran 2017, Salı 15:19
Kahramanmaraş'ta Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen 9 öğretmen gözaltına alındı.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, meslekten ihraç edilen ve şifreli haberleşme programı ByLcok'u kullandıkları belirlenen 13 öğretmen hakkında gözaltı kararı verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde zanlılara ait olduğu tespit edilen adreslere eş zamanlı düzenledikleri operasyonda 9 kişiyi gözaltına aldı.

Adreslerinde bulunamayan 4 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

***

İzmir'de de operasyon

İzmir'de, Gülen Hareketine yönelik soruşturma kapsamında, Gülen Hareketinin sağlık yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı, 4'ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Gülen Hareketi soruşturması kapsamında, kentteki sağlık kuruluşlarında görev yaparken Gülen Hareketi ile bağlantılarının tespit edilmesi üzerine Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen, aralarında bir doktor ile sağlık çalışanlarının da yer aldığı 9 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerince 13 Haziran'da düzenlenen operasyonda, anestezi uzmanı doktor M.B. meslekten ihraç edildikten sonra yerleştiği İstanbul'da gözaltına alındı. Diğer 8 zanlı ise İzmir'de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edilen zanlılardan M.B, L.B.B, R.A, Z.I. ve S.Y. tutuklandı. 4 kişi ise yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

AA

Okunma Sayısı: 3905
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Aslan

    20.6.2017 21:59:08

    Ülkede öğretmen olmak doktor olmak vatandaş olmak kısacası insan olmak suç.En ilginci yaşananlara duyarsız olmak daha büyük suc

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı