"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İİBF'lilerin çığlığını duyun

04 Mart 2015, Çarşamba 11:40
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atamalarının yapılmaması nedeniyle ciddi sorunlar yaşadıklarını belirterek, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi.

Onur, ataması yapılmayan İİBF öğrencileri ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, kendisinin de aynı fakülteden mezun bir milletvekili olarak bu gençlerin sorunlarına dikkati çekmek istediğini söyledi. 

Türkiye'de çok sayıda İİBF bulunduğunu ve çok sayıda mezun verdiğini, bu mezunlar arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bulunduğuna işaret eden Onur, ancak bu fakülte mezunlarının atanması gereken kadrolarda başka alan mezunlarının görevlendirildiğini ve bu gençlerin mağdur edildiğini söyledi. Onur, "Bütün bakanlardan ataması yapılmayan İİBF'lilerin çığlığını duymalarını istiyoruz" dedi. 

Ataması yapılmayan İİBF mezunlarını temsilen söz alan Duygu Sarısülük de liyakatin önemine dikkati çekerek, kendilerinin atanması gereken kadroların başka alanlardan mezun kişilere açılmasını eleştirdi. Herkesin eğitim aldığı branşlara göre atanmasını talep ettiklerini belirten Sarısülük, 400 bin İİBF mezunu ve ailelerinin mağdur olduğunu, kendileri için 20 bin kadro açılmasını istediklerini aktardı.

Sarısülük konuşmasının ardından basın mensuplarına gösterdiği diplomasını, atamalarının yapılmamasını protesto etmek için 5 kuruştan açık artırmaya çıkardığını söyledi.

AA

Okunma Sayısı: 3404
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ozge erturk

    5.3.2015 14:42:56

    İİBF çığlığını herkes duymalı,haklı davamızda sonuna kadar gideceğiz.!

  • Oğuz Aydın

    4.3.2015 12:14:48

    Kendilerine teşekkür ediyoruz..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı