"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İKÇÜ Rektörü Akhan istifa etti

12 Eylül 2017, Salı 14:53
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, YÖK'ün açtığı soruştuma üzerine görevinden istifa etti.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akhan, görevinden istifa etti. Akhan’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün akrabası olduğu biliniyor. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Yükseköğretim Kurumu’nun (YÖK) kendisine yönelik açtığı soruşturma üzerine görevinden istifa etti. İKÇÜ akademisyenlerine yönelik yapılan soruşturmada dâvâ devam ederken, şahit olarak İKÇÜ Rektörü Galip Akhan dinlenmiş, hakim Rektör Galip Akhan’a, “Rektörlük seçimlerinde sanıklar genelde sizi desteklemişler. Üniversitede o kadar FETÖ üyesi var. Siz cemaatin adamı mısınız?” diye sormuştu. Akhan bu soruya Akhan, “Cemaatin adamı değilim” demişti. Prof. Akhan, aynı dâvâda Diş Hekimliği Dekanı ve Rektör Yardımcısı Tancan Uysal’ın örgüt üyesi olduğunu iddia etmişti. Akhan bu davada 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün akrabası olduğunu da söylemişti.

DHA

Okunma Sayısı: 2075
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı