"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki kırmızı kitap var: Biri bölüyor, biri birleştiriyor

21 Kasım 2014, Cuma
Çözüm, insanları iç düşman ve hain ilân eden gizli anayasada değil, muhabbet ve kardeşliği pekiştiren Risale-i Nur’da.

BİRİ GİZLİ, DİĞERİ ALENÎ

Türkiye’nin iki kırmızı kitabı var. Her ikisinin zuhuru da aşağı yukarı aynı yıllara tekabül ediyor ve Cumhuriyetle yaşıt sayılırlar. Birisi gizlidir. Kozmik odalarda ve kasalar içinde saklanır; TBMM üyelerinden ve hatta bakanlardan bile gizlidir. Diğeri, açık ve alenen hem devlet erkânı ve hem de halk tarafından bilinir, okunur, farklı dillere çevrilir. 

SOSYOLOJİK BİR GÜVENLİK SİSTEMİ

İkinci kırmızı kitap, militarist değil, sosyolojik bakış açısına sahiptir ve ortak kimlik değerlerini merkeze alarak, bu merkezden beslenen bir sosyolojik bütünleşmeyi ve sürekliliği esas alır. Sosyolojik bir güvenlik sistemi kurar. Okunduğu yerlerde Türk-Kürt bütünleşmesi ontolojik, epistemolojik ve sosyolojik derinlikleri ile tam gerçekleşmiştir.

Yusuf Çağlayan'ın yazısını okumak için tıklayınız

Okunma Sayısı: 1674
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    21.11.2014 11:11:46

    Bu iki kırmızıdan biri hayata hayat katar,insanın iki cihanını saadete vesile eder.diğeri ise mazlumların ahını alır,kalpleri taşlaşmışların nar'ı cehenneme gidişini hızlandırır,ateşini bol ve şiddetli eyler.Birinci yol akıl,iz'an,vicdan,insaf sahibi olanların alemlerin rabbini rab bilmesi ve ondan gelenleri başüstü etmesiyle taçlanır.Diğer kırmızı ise vicdanları yaralar,insanları nifak ve şikaka sokar,kalpleri siyahlaştırır o na değer verenleri,destek olanları şiddetli azap ile ihtar eder,ihtara uymayanların her iki cihanını mahveder.Hatırlatması bizden,riayet etmek akıl sahibi ve vicdanı olanlardan.

  • Hasan Sarıbuğa

    21.11.2014 10:13:15

    Tabii ki SAĞDAKİ!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı