"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki yılda geriye gittik

07 Temmuz 2015, Salı
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: “2013’te Türkiye’nin toplam üretimi, gayri safi millÎ hasılası 820 milyar dolarken 2015 sonunda tahmini bu rakam 780 milyar dolar olacak. Yani iki sene öncesine göre 40 milyar dolar eksik olacak.”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, dünya ekonomisinin hâlâ toparlanamadığını belirterek, “Bunların Türkiye’de bizlere yansıması var. 2013’te Türkiye’nin toplam üretimi, gayri safi millî hasılası 820 milyar dolarken 2015 sonunda tahmini bu rakam 780 milyar dolar olacak. Yani iki sene öncesine göre 40 milyar dolar eksik olacak” dedi. Bunun neden bu böyle? olduğuna da açıklık getiren Hisarcıklıoğlu, “5 yıldır üst üste seçim yapıyoruz. Artık seçimden yorulduk. Bir an önce ekonomide yapılması gereken yapısal reformlar yapılmalı. Eğer bunları yaparsak ben ülkemin geleceğinden umutluyum. İnsanlarından umutluyum” şeklinde konuştu.

BİR AN ÖNCE KURULSUN

Hisarcıklıoğlu, bir otelde düzenlenen “Aksaray’ın Yükselen Değerleri” programında yaptığı konuşmada, 7 Haziran genel seçimlerini geride bıraktıklarını söyleyerek, “Seçimle halkın iradesi teşhir olduysa bir an önce artık Türkiye’nin hükümetini kurup yol haritasını ortaya çıkartması gerekiyor. Kim kurarsa kursun. Bu bizim işimiz değil. Vatandaş olarak geldik oyumuzu attık. İster iktidar ister muhalefet kimin olacağını bilemeyiz” dedi.

BATI HÂLÂ KRİZDE

Hisarcıklıoğlu, Batı’da hâlâ ekonomik krizin olduğuna işaret etti. Yunanistan’da ne olacağının netleşmediğini belirten Hisarcıklıoğlu, bunun Avrupa ekonomisine ne kadar yansıyacağının belli olmadığını dile getirirken, Dünya ekonomisinin da hâlâ toparlanamadığını aktardı.

Okunma Sayısı: 1894
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı