"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İki yıllık OHAL’de neler oldu?

12 Ağustos 2018, Pazar
Hak ve Adalet Platformu’ tarafından geçen yıl yapılan OHAL mağdurları araştırmasının devamı niteliğinde olan “İkinci yılında, OHAL’in Getirdiği Bireysel ve Toplumsal Maliyetler Araştırması”, ‘Mağdurlar için Adalet Topluluğu’ tarafından kapsamlı bir şekilde yeniden yapılıyor.

 Araştırma, “Mağdurlar için Adalet: Bu çalışma birinci yılında KHK mağdurları araştırma raporundan sonra geçen sürede, 2. yılında OHAL’de neler oldu, neler değişti onu da ölçmeye çalışıyor. “2. Yılında OHAL ve KHK’ların Toplumsal Maliyetleri” başlıklı araştırmada OHAL Komisyonu, mahkemeler, hapishanelerde yaşanalar, hapisteki kadınlar, bebekler, çocuklar vb. alanlarında daha detaylı sorular içeriyor. Araştırmaya, OHAL/KHK mağdurları, OHAL/KHK mağduru yakınları ve hiç mağduriyeti olmayanları da katılabiliyor. Araştırmaya katılmak için bağlantı adresi şöyle; https://tr.surveymonkey.com/r/OHAL_2

Travmalar, İntiharlar, Hastalıklar

Mağdurlar için Adalet Topluluğu araştırma hakkında şu bilgileri verdi; “Birinci araştırmaya çeşitli sebeplerle 2 bin 173 kişi katılmıştı buna da en azından 4 bin 500 kişinin katılmasını bekliyoruz ki “Geciken adalet, adalet değildir” diyen mağdurların sesi daha gür çıkabilsin.

Artık TBMM’de temsilcilerimiz de var. Ayrıca “2. Yılında OHAL ve KHK’ların Toplumsal Maliyetleri” araştırmamıza katılanları “OHAL’de Yaşanan Mağduriyetler Sonucu Ortaya Çıkan Bebek, Çocuk, Yetişkin Ölümleri, Travmalar, İntiharlar, Hastalıklar, İş-Trafik Kazaları, Saldırı, Taciz, Yağma, Kaçırılma Olayları, Kamu veya Özel Sektörde Çalışma vb. Engellerinin Toplumsal Derinliği” https://tr.surveymonkey.com/r/OHAL_Magduru araştırmamıza da bekliyoruz. Kısaca iki farklı araştırma eş zamanlı olarak yürütülmekte ve ikisine de sizleri bekliyoruz. İkisi araştırma da mağdurların sesini yalnızca Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuracak.” 

İstanbul -  Ülker Yılmaz Caba 

 

Haber Merkezi

Etiketler: OHAL, mağduriyet, hak, adalet
Okunma Sayısı: 13038
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı