"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk kriz OHAL

26 Haziran 2018, Salı 22:17
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partilerine göre halen terör tehdidinin sürdüğünü belirterek, bu kapsamda OHAL’in devam etmesine gerek olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partilerine göre halen terör tehdidinin bulunduğunu ve Kandil’e yönelik operasyonun sürdüğünü belirterek, bu kapsamda OHAL’in devam etmesine gerek olduğunu belirtti. Kalaycı, “Kabinede bakanlık pazarlığı asla olamaz, ilkelerimize aykırı” dedi. CNN Türk’te konuşan MHP’li Kalaycı, OHAL’le ilgili soru üzerine, “Bize göre halen FETÖ tehdidi var; Kandil operasyonu var, OHAL’in biraz daha devam etmesi gerekir gibi görünüyor” yanıtını verdi. Kalaycı, OHAL’in kalkarak ülkenin normalleşmesinin herkesin beklentisi olduğunu söylerken, “Ama OHAL durup dururken ilan edilmedi, terör örgütlerinin kökünü kazımak için konuldu” dedi. Kalaycı, OHAL’in kendilerine göre biraz daha uzatılması gerektiğini ifade etti. Reuters’ın aktardığına göre Kalaycı, TBMM Başkanlığı seçimi için MHP’nin kendi adayını belirleyeceğini de belirterek, AKP ile bu konuda karşılıklı görüşme yapılabileceğini kaydetti.

Bozdağ, OHAL’in kaldırılacağını söylemişti

Kabineye MHP’li bir ismin girip girmeyeceği sorusuna karşılık Kalaycı, “Kabinede bakanlık pazarlığı asla olamaz, ilkelerimize aykırı. Bu konuda tasarruf tamamen cumhurbaşkanında, böyle bir tasarrufu olursa bir şey diyemeyiz” dedi. 15 Temmuz 2016’da darbe girişiminin ardından ilân edilen OHAL, en son üç aylığına 19 Temmuz’da sona erecek şekilde uzatılmış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim vaatleri arasında OHAL’in kaldırılmasını da saymıştı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da, OHAL’le ilgili yaptığı açıklamada, “İrade çok açık, OHAL’in kaldırılması iradesi var ve bu iradenin çerçevesi, zamanı belirlenecek, ona göre adım atacağız” demişti. AKP ile MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı TBMM’de çoğunluğu kazanırken, AKP’nin tek başına yasa yapma çoğunluğunu kaybetmesi MHP ile bazı konularda uzlaşma sağlanması zorunluluğunu ortaya çıkardı.

 

Okunma Sayısı: 5763
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı