"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İlk Suriyeli grup Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderildi

27 Nisan 2016, Çarşamba 14:25
Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat çerçevesinde ilk Suriyeli grup, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki mutabakat çerçevesinde ilk Suriyeli grup, Yunanistan'ın Midilli Adası'ndan uçakla Türkiye'ye gönderildi.

Aralarında 2 çocuk ve 4 kadının bulunduğu 12 kişi, anlaşma gereği Türkiye'deki sığınmacı kamplarına yerleştirilmek üzere Adana'ya gidecek.

Frontex sözcüsü Ewa Moncure, göçmenlerin sığınma talebinde bulunmadıklarını ve Türkiye'ye dönmek istediklerini kaydetti. Uçakta Frontex'e bağlı polislerin yanı sıra 5 Türk polisin de bulunduğu bildirildi.

Suriyeli olmayan göçmenler ise deniz yoluyla Türkiye'deki geri kabul merkezlerine gönderiliyor. Dün geri gönderilen 49 kişilik göçmen grubuyla birlikte şimdiye kadar mutabakat kapsamında toplam 374 göçmen iade edildi.

Düzensiz göç ve insan kaçakçılığı ile mücadele amacıyla Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta Brüksel'de varılan mutabakata göre, Türkiye, kendi topraklarından Yunan adalarına 20 Mart'tan itibaren geçtiği kanıtlanan, bu ülkeye iltica başvurusu yapmayan ya da başvurusu reddedilen göçmenleri geri kabul ediyor. 

AA

Okunma Sayısı: 1830
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı