"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmar Barışı 6 ay daha uzasın

26 Ekim 2018, Cuma 16:52
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İmar Barışı’nda 13 milyon potansiyel müracaatın henüz 6 milyonunun gerçekleştiğini bildirerek, “Kalan 7 milyona ulaşmak için devlet imarda barış elini 6 ay daha çekmemeli.” ifadesini kullandı.

Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, İmar Barışı’nda 31 Ekim’de sona  erecek başvuru sürecinin 6 ay uzatılmasının çok doğru olacağını bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un başvuru süresinin uzatılması yönündeki açıklamasından memnuniyet duyduklarını belirten Avdagiç, “İmar Barışı’nda başvuru süresini uzatırsak, hem şimdiye kadar ödenen 5 milyar liralık  başvuru bedeli ikiye katlanır hem de devlet babanın şefkat eli bir sebeple  başvuru yapamamış vatandaşa da uzanmış olur.” ifadesini kullandı. 

Avdagiç, İmar Barışı’nda 31 Aralık olan son ödeme süresinin de gözden geçirilmesinin yararlı olacağını belirterek, “Bilhassa ticarî binalarda İmar Barışı’na başvuru tutarları daha yüksek. Yaşadığımız süreç de göz önünde bulundurularak, sanayi üretimi yapılan yerler ve ticarî binalarda İmar Barışı’nda taksitlendirme ve ödeme kolaylığına ihtiyaç var. Bu, başvuruları da arttıracaktır.” değerlendirmesinde bulundu. Şekib Avdagiç, İmar Barışı’nın yanı sıra konut ve iş yeri satışında KDV ve tapu harcı indirimlerinin de devam etmesinin gerektiğini savundu. 

AA

Etiketler: imar, af, İTO
Okunma Sayısı: 1621
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı