"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İmdat! Postacılar yardım bekliyor

28 Ocak 2015, Çarşamba 14:24
Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Bursa’nın Mudanya ilçesinde 6 ay önce PTT Mudanya Merkez Müdürlüğü’ne geçici görevlendirilen şef Aynur Yarımkaş’ın çalışanlara karşı tutum ve davranışlarını eleştirdi.

Avcı, “İmdat! Postacılar yardım bekliyor” pankartlarıyla PTT önünde yaptığı basın açıklamasına Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve taşeron işçiler de destek verdi. 

1994 yılında Bursa PTT Baş Müdürlüğü’nde işe başladığını, 1998 yılından bu yana Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı olarak görev yaptığını belirten Türk Haber-Sen Bursa Şube Başkanı Orhan Avcı, Mudanya’ya 6 ay önce geçici görevlendirilen şefin işçilere karşı tutumunun çirkin ve yakışıksız bulduğunu ifade etti. Mudanya PTT Merkez Müdürlüğü’nde iş barışı ve huzurun kalmadığı gibi çalışma barışının da bozulduğunu ifade eden Avcı, şefin göreve başlayalı 6 ay olmadan, 6 taşeron ile bir sözleşmeli memurun işten ayrıldığını söyledi. PTT Baş Müdürü Osman Tekin’e seslenen Avcı, en kısa zamanda Mudanya’ya müdür vekili olarak görevlendirilen şefin geçici görevinin sonlandırılarak, merkezden alınmasını talep etti. 

Sözleşmeli memur ve taşeronların mesailerinin tam ödenmediğini iddia eden Avcı, Mudanya’da ‘zalim’ olarak nitelendirdiği idarecinin uygulamalarını şöyle özetledi: “Mudanya merkezde mesai saati yoktur, iş başlangıcı ve iş bitimi uygulaması vardır. Cumartesi-Pazar gece geç saatlere kadar çalışma vardır. İş bitmeden kimse eve gitmeyecektir. Evine gidenlere de her türlü hakaret edilmektedir. Görevlendirmeler şifai talimatla yapılıyor, aslı olmayan tutanaklar tutuluyor. Buradan Baş Müdür Osman Tekin’e ve tüm yetkililere sesleniyorum, bu zulüm dolayısıyla işten ayrılanlardan dolayı vicdanınız rahat mı? Asgari ücrete mahkûm bir baba olarak, dengesiz idarecinin keyfi davranışından dolayı işinizi kaybetmeniz sonucu siz ne hissederdiniz? Bu haksızlık ve hukuksuzluk son bulana kadar sendika olarak mücadelemiz devam edecektir”.

Okunma Sayısı: 813
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı