"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İncirlik krizi çözülemedi

06 Haziran 2017, Salı
Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu arasındaki görüşmede, İncirlik krizi çözülemedi. Gabriel, Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi gerekeceğini söyledi.

Alman milletvekillerinin İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret edebilmeleri konusunu görüşmek üzere bir araya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir anlaşmaya varamadı. Türk bakan İncirlik ziyareti konusunda Türkiye’nin PKK ve Gülen mensuplarıyla ilgili Almanya’dan taleplerinin yerine getirilmediği için böyle bir karar aldığını belirtti. Gabriel ise Alman askerlerinin İncirlik’ten çekilmesi gerekeceğini söyledi. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Alman heyetinin İncirlik Üssü’nü ziyaret talebiyle ilgili olarak, İncirlik ziyaretinin değil ancak Konya’daki NATO Üssü’nün ziyaretinin mümkün olduğunu söyledi. Çavuşoğlu “İlerde şartlar oluşur ortak adımlar atılırsa İncirlik de mümkün olabilir” diyerek şu anda şartların Alman heyetin ziyareti için uygun olmadığının altını çizdi.

Sürekli çatışma konusu yapılmamalı

Alman bakan Gabriel ise askerlerin bu durumda üsten başka bir yere kaydırılmasını Türkiye’nin anlaması gerektiğini söyledi. Bakan, Alman tarafının İncirlik konusunu sürekli bir çatışma hususu yapmak istemediğinin altını çizdi. Gabriel şu anda bir ziyaretin “iç siyaseten mümkün olmaması” dolayısıyla üzüntü duyduğunu aktardı. Çavuşoğlu Almanya’nın Gülen hareketi mensuplarına sığınma izni vermesini eleştirdi ve bu kişilerin iade edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Türk bakan ayrıca PKK’nın faaliyetlerinin Almanya’da devam ettiğini ve Almanya’nın bu konuda tedbir almadığını söyledi. Almanya Dışişleri Bakanı ise iki ülkenin NATO ortaklığına vurgu yaptı ve Türkiye’nin destek verdiği eleştirilerine karşılık PKK’nın Almanya’da da yasaklanmış bir örgüt olduğunun altını çizdi.

Darbe iddiasıyla ilgili delillere ihtiyaç var

Gabriel, Almanya’nın 15 Temmuz darbe girişimine yeterince hızlı tepki göstermemesi eleştirilerine yönelik olarak ise duygusal bir sıkıntı olduğunu söyledi. Gabriel Almanya’da hükümetin ve vatandaşların darbe girişimine karşı çıktığını aktardı. Gabriel ayrıca PKK ile ilgili soruşturmaların yapıldığını söyledi. Gülen konusunda ise hareketin mensuplarının darbe girişimine katıldıkları iddiaları ile ilgili olarak her bilginin takip edileceğini aktardı ancak mahkeme önünde delillere ihtiyaç olduğunun altını çizdi. DW’nin haberine göre, Gabriel, iltica taleplerinin ise mahkemeler tarafından değerlendirildiğini ancak bu sürecin uzun sürdüğünü söyledi. Öte yandan, Başbakan Binali Yılldırım’ın Gabriel ile görüşmesini programının yoğunluğu nedeniyle iptal ettiği bildirildi.

Etiketler: türkiye, almanya
Okunma Sayısı: 1397
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı