"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İngiltere iç parçalanma yaşayabilir

26 Haziran 2016, Pazar
İngiltere’de düzenlenen Brexit referandumunda sandıktan yüzde 51,9 ‘hayır’ oyunun çıkması ve ardından Başbakan David Cameron’un istifası bütün dünyada büyük yankı uyandırdı.

Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılma kararını yorumlayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, alınan bu kararın bütün dünyayı kritik bir sürece soktuğunu, İngiltere’nin kendi iç parçalanmasına da imkân sağladığını ve bütün ülkelerin kendini buna göre kalibre etmesi gerektiğinin altını çizdi.  

Birleşik Krallık’ta dağılmalar olabilir

Bundan sonra yaşanacak olan süreci siyasî açıdan ele alan Prof. Dr. Alkin, “Meselâ İskoçyalılar bağımsızlık oylamasını bir kere daha deneyebilir. ‘Birleşik Krallık’a bağlı kalmak zorunda değiliz. Ciddî kaynaklarımız da var’ diyerek bir seçime gidebilir. Ya da Kuzey İrlanda ‘Biz uzun zamandır ayrı gidiyoruz. Acaba birleşsek mi?’ diyebilir. Hatta Galler, ‘Biz kendi başımıza yola gidebiliyoruz. Ayrı bir ülke olsak acaba ne olur? Zaten bizim boyutumuzda birçok ülke var’ gibi düşünceler içine girebilir. Aslında İngiltere aldığı kararla kendi iç parçalanmasına da imkân sağladı. Çok yanlış bir karar alındı” şeklinde değerlendirmede bulundu.

İstanbul - Yeni Asya

Okunma Sayısı: 1176
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı