"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsan haklarını masaya getirin

26 Mayıs 2017, Cuma
İnsan Hakları Gözlem Örgütü Avrupa Birliği Direktörü Lotte Leicht, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelecek AB yetkililerinin, insan haklarını mutlaka gündeme getirmesi gerektiğini vurguladı.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, 25 Mayıs’ta Avrupa Birliği liderleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında planlanan toplantıda, ekonomik işbirliğinin güçlendirilmesinin Ankara’nın insan hakları ve hukukun üstünlüğü alanındaki sorunlarının üstesinden gelme şartına bağlanmasını istedi. Erdoğan’ın, NATO zirvesi sırasında Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk’la yapması planlanan görüşmede gümrük birliği anlaşmasının gözden geçirilmesi konusun da gündeme gelmesi bekleniyor.

 

Hukukun üstünlüğüne riayet edilmeli

İnsan Hakları Gözlem Örgütü Avrupa Birliği Direktörü Lotte Leicht, “Yetkilerini genişleten referandumu kazanmasından bu yana ilk kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bir araya gelecek AB yetkililerinin, insan haklarını mutlaka gündeme getirmesi gerekir” dedi. Leicht, “Türkiye’nin AB üyeliği sürüncemeye girmişken, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesinin, Erdoğan’ın Türkiye’deki baskı yöntemlerine son vermesi, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne riayet etmesi şartlarına bağlı olduğu mesajı mutlaka verilmelidir” dedi.

En az 600 şirkete itiraz hakkı olmadan el konuldu

 

İnsan Hakları Gözlem Örgütü, Türkiye’de 50 bin kişinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığına dikkat çekiyor. Amerikanınsesi’nde yer alan habere göre, Gözlem Örgütü’nün dikkat çektiği bir başka olay da darbeden sorumlu tutulan Fethullah Gülen’e destek verdiği iddia edilen ve değerleri milyarlarca doları bulan en az 600 şirkete itiraz hakkı olmadan el konulması. Örgüt şiddet ihtiva etmeyen şirketlerin dinî bir grupla bağlantılı olmalarının tek başlarına terörizm suçu olarak nitelendirilemeyeceğini söylüyor.

Gazeteciler terörist suçlamasıyla karşı karşıya

İnsan Hakları Gözlem Örgütü darbe girişiminden bu yana polisin işkence yaptığına istinaden belge topladığını iddia ediyor. Örgüt, bazı tutukluların zorla itirafta bulunmaları için dövüldüğü, tecavüzle tehdit edildiği veya aile üyelerine tecavüzle tehdit edildiği yönünde suçlamalar aldığını da belirtiyor. Örgüt, gazetecilerin de şiddet ihtiva etmeyen yazıları ve televizyon yorumları için terörizm ve darbe girişimi gibi suçlarla karşı karşıya kaldığını söylüyor. Yetkililerin binlerce Twitter hesabı ve web sitesine erişimi engellediği, 29 Nisan’da Wikipedia’ya erişimin de Erdoğan’ı eleştiren makale dolayısıyla engellendiği de örgütün dile getirdiği hak ihlâlleri arasında.

Etiketler: adalet, insan hakları
Okunma Sayısı: 2172
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı