"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanlar dua etme biçimlerine göre ayrılamaz

08 Temmuz 2017, Cumartesi
Ulusal Mülteci Hukuk Merkezi direktörü Karen Tumlin New York Times’a yaptığı açıklamada “İnsanları nereli olduklarına ve nasıl dua etmeyi seçtiklerinegöre ayrılmasının tiksindirici olduğunu düşünüyoruz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Müslüman ülkeye iki sefer uygulamaya çalıştığı yasak girişiminin ardından, yasağın yumuşatılmış hali tekrar yürürlüğe sokuldu. Yasak; Libya, Somali, Sudan, Suriye ve Yemen’i etkiliyor.

Dışişleri Bakanlığı yapılacak yeni vize başvurularında aranacak “akrabalık bağı” kategorisine nişanlılığın da eklendiğini duyurdu. Bununla birlikte büyükanne ve büyükbaba, hala, amca, teyze, yeğen, kuzen, enişte ve elti gibi ikinci derecede yer alan aile fertlerinin bu kapsamın dışında kaldığı ve “akrabalık bağı” olarak değerlendirilmeyeceği not edildi.

“Dedeler-nineler terörist değildir”

Büyükanne ve büyükbabanın yasak çerçevesinde kalması da anlamsız bulundu. Seyahat yasağını protesto etmek için de sosyal medyada “Dedeler-nineler terörist değildir” anlamında bir Hashtag oluşturuldu. Oluşturulan hashtag altında gençler nine ve dedeleriyle birlikte çekilmiş fotoğraflarını paylaştı. Twitter’da paylaşılan resimlerle birlikte tepkiler dile getirilirken seyahat yasağının Amerikan değerlerine uygun olmadığı söylendi. Seyahat etmeyi engellerken aileleri de birbirinden ayıran yasağın terörü engelleyeceğine inanılmazken, Amerika’daki en büyük terör saldırılarının çoğu beyaz Amerikalılar tarafından yapıldığı da konuşulanlar arasında. Bir kaç insan hakları grubu politikanın ayrımcı olduğunu söyledi. Ulusal Mülteci Hukuk Merkezi direktörü Karen Tumlin, New York Times’a yaptığı açıklamada “İnsanları nereli olduklarına ve nasıl duâ etmeyi seçtiklerine göre ayrılmasının tiksindirici olduğunu düşünüyoruz” dedi.

HABER: MUSTAFA SAİT ÖNAL

Etiketler: mustafa sait önal
Okunma Sayısı: 2885
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı