"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnsanlık düşmanları bu kez İngiltere'deydi: Türkiye'den önemli tepkiler...

23 Mayıs 2017, Salı 12:25
Dışişleri Bakanlığı'nca İngiltere'nin Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda kişinin öldüğü terör saldırısı kınanarak, "Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklama, şöyle: 

Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."

'Terörle mücadelede İngiltere'nin yanındayız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreninde konuşuyor.

İngiltere'deki terör saldırısına değinen Erdoğan, "İngiltere'nin Manchester şehrinde meydana gelen terör saldırısını şiddetli kınadığımı ifade etmek istiyorum. Türkiye olarak saldırıda ilk belirlemelere göre 22 vatandaşını kaybeden, 59 vatandaşı yaralanan İngiltere devletinin ve İngiliz halkının acısını paylaşıyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde tüm ülkeler gibi İngiltere'nin de yanında olduğumuzu burada ifade etmek isterim" dedi.

Kalın ve Kılıçdaroğlu'ndan İngiltere'ye destek mesajı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İngiltere'de 22 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili açıklama yaparak, "Türkiye ve Birleşik Krallık terörizme karşı ortak ve kararlı mücadelesine devam edecektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, İngiltere'nin Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden açıklama yaptı. Türkiye ve İngiltere'nin terörizme karşı ortak ve kararlı mücadelesinin devam edeceğini vurgulayan İbrahim Kalın, "Manchester'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz. Türkiye ve Birleşik Krallık terörizme karşı ortak ve kararlı mücadelesine devam edecektir" mesajını paylaştı. 

KILIÇDAROĞLU: SALDIRIYI LANETLİYOR VE İNGİLİZ HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İngiltere'deki terör saldırısıyla ilgili Twitter'dan bir mesaj yayımladı. Manchester'daki saldırıyı lanetleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Terör bir kez daha masum insanların yaşam tarzını hedef aldı. Manchester’deki saldırıyı lanetliyor ve İngiliz halkına başsağlığı diliyorum" dedi.

 

***

Okumak için tıklayınız:

İngiltere'de patlama: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

 

DHA

Okunma Sayısı: 2090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı