"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternet medyasına düzenleme geliyor

14 Kasım 2014, Cuma 17:00
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Meclisteki tasarı kanunlaştığında inşallah internet medyası da kamu reklamlarından pay alacak" dedi.

Çankırı'da gazetecilerle bir araya gelen Atalay, il il gezerek basın mensuplarının sorunlarını dinlediklerini söyledi.

Basının güçlenmesini önemsediklerini, "naylon gazetecilik" anlayışını yok edeceklerini belirten Atalay, şöyle konuştu: "Sizlerden önce Valimiz Vahdettin Özcan’ı ziyaret ettim. Yerel basın çalışanlarından ve gazetelerden çok memnun. Bana Çankırı’daki yatırımlardan bahsetti. Bu yatırımları duydukça sizler adına çok sevindim çünkü sanayi büyüdükçe, şehir geliştikçe sizlerin de reklam payı o oranda güçlenecek ve büyüyecek. Sizler daha rahat ortamlarda çalışma olanaklarına kavuşacaksınız. Sizlerin her zaman yanınızda olmaya devam edeceğiz. Yerel basını güçlü kılacak her türlü çalışmanın içindeyiz ve içinde olmaya da devam edeceğiz. Bir zamanlar ortaya çıkan ilan alamama korkusu geçti. Basın İlan Kurumu, her zaman yaşayacak ve siz gazeteler ilan almaya devam edeceksiniz."

İnternet medyasına yönelik düzenleme

Atalay, küçük illerde de temsilcilikler açacaklarını vurgulayarak, basın mensuplarını bir araya toplayan gazeteciler cemiyeti ve derneklerini önemsediklerini anlattı. Cemiyet ve derneklerin ayakta kalması için destek çalışması yaptıkları bilgisini veren Atalay, *Şu anda şubemizin olduğu yerdeki cemiyetlere destekte bulunuyorduk. Bundan sonra diğer illerde de gazeteciler cemiyeti ve derneklere destekte bulunmayı planlıyoruz" ifadesini kullandı. Atalay, internet medyasına da yeni destekler verileceğine dikkati çekerek, "Şu anda Mecliste bir kanun tasarısı var. Bu anlamda ciddi gelişmeler var. Meclisteki tasarı kanunlaştığında inşallah internet medyası da kamu reklamlarından pay alacak. İnternet medyasında çalışan gazetecilerin de sarı basın kartı olacak" değerlendirmesinde bulundu. Düzenlemeleri BİK'in yapacağını aktaran Atalay, "Tabii denetleme her zaman olacak. Yazılı basın neye tabiyse internet medyası da ona tabi olacak. Medya sektörü için güzel gelişmeler var" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı