"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İnternetten yayına MİT izni şartı

24 Eylül 2018, Pazartesi 22:48
Ulaşılan radyo-TV ve isteğe bağlı yayınların internet üzerinden sunumuna ilişkin Radyo ve Televizyon Üstkurulu (RTÜK) ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) uzmanlarının hazırladığı yönetmelik taslağına göre, internetten yayın lisansı için MİT ve Emniyet’ten izin koşulu getirildiği belirtildi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre öte yandan tüm radyo-tv yayınları, platform yayınları ile Netflix, Blu TV gibi “IPTV” formatındaki yayınlar “denetim, erişim engeli, lisans iptali” gibi geniş bir ‘sansür’ çarkının içine alınıyor. Söz konusu haber aynen şöyle devam ediyor; İnternetten yapılan yayınlara, radyo ve TV’lerde olduğu gibi para cezası değil mahkeme kararı ile ‘karartma cezası’ öngörülüyor. ‘Bip’siz yayın keyfi sona erecek. Cumhurbaşkanının yayın yasağı yetkisi, internet radyo-TV’lerini de kapsayacak. Bireysel iletişim için yapılan görüntülü ve sesli yayınlar denetim dışı bırakılırken scope ve vekil yayınlarının durumu belirsiz.

 

Okunma Sayısı: 2298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ali

    25.9.2018 12:59:12

    internetten yayın lisansı için MİT ve Emniyet’ten izin koşulu getirildiği belirtildi.ÖZGÜRLÜKTE SON NOKTA

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı