"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irak'a yeni sınır kapısı

23 Ekim 2014, Perşembe 16:01
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı heyeti, açılması planlanan Aktepe-Bacuka Sınır Kapısı için incelemede bulundu.

Habur Sınır Kapısı'nın yaklaşık 5 kilometre uzağında Irak'a açılacak yeni sınır kapısı ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Bu kapsamda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen ve aralarında Gümrükler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Hatipoğlu'nun da yer aldığı heyet, Şırnak Vali Yardımcısı ve Habur Mülki İdare Amiri Ali Arıkan ve İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken ile bölgede inceleme yaptı.

Heyet ayrıca Habur Sınır Kapısı'nda üçüncü köprünün yapılacağı alanla ilgili de yer tespitinde bulundu.

İpekyolu Gümrük Ticaret ve Bölge Müdürü Hasan Eken, bakanlıktan gelen heyetin yeni sınır kapısı için çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Aktepe- Bacuka Sınır Kapısının yer tespiti içinde burada bulunmaktayız. Teknik heyet ve daire başkanlarımız nezdinde çalışmalar devam etmektedir. Irak'a yapılan ihracat 12 milyar dolar seviyesindedir. İhracatta yüzde 15 oranında bir artış olduğu zaman mevcut durumda bulunan kapı yoğunluğu kaldırmayabilir. Dolayısıyla yapılacak üçüncü köprü Habur'da oluşacak hareketliliği kaldıracak kapasitede olacaktır. Bu sayede ihracat daha fazla yapılacaktır."

Okunma Sayısı: 1301
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı