"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Irak'ta tutuklanan Türk şoför serbest bırakıldı

28 Haziran 2015, Pazar 14:03
Irak'ta yaklaşık 5 ay önce tutuklanan kamyon şoförü İsa Albakan, serbest bırakılmasının ardından Şanlıurfa'ya geldi.

Çalıştığı özel şirket için kamyonla yük taşıdığı Erbil kentinde tutuklandıktan 5 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Alkan, Akçakale ilçesindeki evinde yakınları tarafından zılgıtlar ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

Eşi ve çocuklarına sarılarak hasret gideren Albakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hürriyetine, ailesine ve sevdiklerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kurtarılması için çaba harcayan başta ailesi olmak üzere yakınlarına ve hükümet yetkililerine teşekkür eden Albakan, "Beni Erbil'de yanlışlıkla gözaltına aldılar ve 5 ay cezaevinde tuttular. Suçsuz olduğumu anlayınca serbest bıraktılar. Bana bu sürede herhangi bir işkence yapmadılar ve sıkıntı yaşatamadılar ancak bir daha Irak'a gitmem" diye konuştu.

Şoförün kardeşi Ahmet Albakan da 5 ay boyunca bu günü beklediklerini anlattı.

Kardeşinin serbest bırakılması için devlet yetkililerine ve yakınlarına teşekkür eden Albakan, "Bugün büyük bir bayram yaşıyoruz. Kardeşim sağ salim evine döndü, Allah'a şükürler olsun" ifadesini kullandı.

Akçakale ilçesinde yaşayan İsa Albakan, 26 Ocak'ta yük götürdüğü Irak'tan dönüşte, Erbil kentinde kıyafetindeki Arapça yazı yüzünden tutuklanmıştı.

AA

Etiketler: ırak, erbil, şoför, tutuklu
Okunma Sayısı: 2180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı