"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İran sınırında 16 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu

23 Mayıs 2015, Cumartesi 15:32
Türkiye'nin İran'a açılan kapısı olan Ağrı'nın Gürbulak Gümrük Kapısı'nda yaklaşık 16 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu.

Günlerdir bekledikleri yerde yiyecek içecek bulmakta zorlandıklarını anlatan TIR sürücüleri, en önemli sorunun ise tuvalet ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyledi. Hava karardığında ise güvenlik nedeniyle araçlarından inemediklerini, bu nedenle kim olduğunu bilmedikleri insanların, TIR'ların mühürlerini kırdığını aktardılar. 

'İRAN İLE ARAMIZDA NE GİBİ SIKINTILAR VARSA BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ'

Her bir TIR'ın sınırda ortalama 1 hafta beklediğini anlatan sürücüler, şöyle konuştu: "İran ile aramızda ne gibi sıkıntılar varsa bir an önce çözülmeli. Türkiye tarafında en az 5-6 gün yatıyoruz. İran tarafında da aynı şekilde gümrük kapılarında 5-6 gün yatacağız. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Akşam hava karardığı zaman araçlarımızdan aşağıya inemiyoruz. Hatta bir iki kez TIR'larımızın mühürlerini kestiler."

'GÜRBULAK GÜMRÜĞÜ İRAN'IN EMRİNDE ÇALIŞIYOR'

Bazı TIR sürücüleri ise, yükünü boşaltıp gelen TIR'lara zorluk çıkartıldığını, bu TIR'lara yük verip, 500 dolara İstanbul'a götürülmelerinin istendiğini, bu şartı kabul etmemeleri halinde de 1 hafta İran tarafında bekletildiklerini iddia etti. İran tarafında bekleyen TIR'lardan çok sayıda hırsızlık yapıldığını belirten şoförler, şunları söylediler: "Türk TIR şoförleri mağdur olmaktadır. Haklarını arayamıyorlar. Şikayete gittiklerinde ise kendilerine, 'Sen bu ülkenin kurallarına uyacaksın' şeklinde cevap veriyorlar. Gürbulak Gümrüğü İran'ın emrinde çalışıyor. İstediği zaman işlemleri hızlandırıyor, istediği zaman yavaşlatıyor."

Başka bir TIR şoförü ise, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan mitinglerde boy gösteriyorlar. Gelsinler bir de burada halkı görsünler" diyerek tepkisini dile getirdi.

Etiketler: tır, kuyruk, iran
Okunma Sayısı: 1331
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı