"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İş Güvenliği Meclisi: OHAL kalksın

06 Haziran 2018, Çarşamba 01:37
İŞÇİ Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin Mayıs ayı işçi ölümleri raporu yayınlandı.

Rapora göre, Mayıs ayında en az 166, bu yılın ilk 5 ayında en az 754 işçi vefat etti. İSİG Meclisi, cumhurbaşkanı adaylarına mektup yazarak taleplerinin karşılanmasını istedi. Raporda şu bilgilere yer verildi: “Mayıs ayında yaşamını yitiren 166 emekçinin 127’si ücretli (işçi ve memur), 39’u kendi nam ve hesabına çalışanlardan (çiftçi ve esnaf) oluştu. Ölenlerin 10’u kadın, 156’sı erkek işçiydi. Kadın işçi cinayetleri tarım, tekstil, sağlık ve konaklama işkollarında gerçekleşti. Mayıs ayında 5’i 14 yaş ve altında olmak üzere 14 çocuk işçi can verdi. 6 göçmen/mülteci işçi yaşamını yitirdi. Bu işçilerin 5’i Suriyeli, 1’i Macar’dı. Mayıs ayında en çok ölüm tarım, inşaat, taşımacılık, konaklama, metal, belediye ve enerji işkollarında gerçekleşti. En fazla ölüm nedeni trafik / servis kazası, ezilme / göçük ve yüksekten düşme oldu. Bu ay zehirlenme / boğulma ile elektrik çarpması nedenli iş cinayetlerinde artış yaşandı.” Cumhurbaşkanı adaylarının hepsine mektup yazan İSİG Meclisi, “OHAL / KHK uygulaması işçi haklarına karşıt bir durumdur. Son iki yıl içinde işçi sağlığı alanına da bu durum yansımış ve işçi ölümleri yüzde 10 artmıştır. OHAL kaldırılmalıdır.” talebinde bulundu.

Haber Merkezi

Etiketler: ohal, iş güvenliği
Okunma Sayısı: 1625
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı