"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçiler çadırlı eylem yaptı, tekrar işe alındı

26 Ocak 2015, Pazartesi 15:41
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nden işten atılan sağlık personeli için çalışanlar ve öğrenciler eylem yaptı.

Hastane bahçesine çadır kurmak isteyen eylemciler ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Yapılan görüşmelerden sonra işten atılan 5 personel, işe geri alındı.

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası üyesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 5 personelin işten atılmasını protesto etmek için Çapa’daki kampüste toplandı. ‘Atılan işçiler geri alınsın’, ‘Sözleşmeli, güvenceli iş istiyoruz’ yazılı pankart ve döviz taşıyan grup, ‘Atılan işçiler geri alınsın’, ‘Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’ şeklinde slogan attı. Hastanenin bahçesinde yürüyüş yapan grup, kampüste çadır kurmak isteyince güvenlik görevlileri ile protestocular arasında arbede yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından eylemcilerden oluşan bir heyet başhekimlikteki yetkililer ile bir görüşme yaptı. Eyleme milletvekilleri de destek verdi.

Kendisinin kadrosuz çalışan bir işçi olduğunu dile getiren Cemal Bilgin ise, üniversite yönetiminin taşeron işçilerin sendikalaşmasını istemediğine dikkat çekti. 

Yapılan görüşme sonrasında işçilerin yeniden işe alındığı haberini veren Türk Tabipler Birliği (TTB) İkinci Başkanı Raşit Tükel, başhekimliğe teşekkür etti. 

Yapılan eylem, işçilerin işe geri iade edilmesi sonrasında sona erdi. 

Okunma Sayısı: 623
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı