"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşçiler genel vücut travması ve havasızlıktan ölmüş

05 Ağustos 2015, Çarşamba 13:07
İzmir’in Menemen ilçesi Koyundere Mahallesi’nde, yapımı devam eden İzmir Çevre Yolu’nun viyadük inşaatında iskelenin çökmesi sonucu yaklaşık 150 ton beton ve demirin altında kalarak can veren dört işçinin cenazeleri, otopsi işleminin ardından ailelerine teslim edilmeye başladı.

Pompa operatörü 41 yaşındaki İbrahim Yurt Manisa’nın Akhisar, diğer üçü ise havayoluyla Van'ın Erciş ilçelerine gönderilecek. İlk otopsi sonucuna göre genel beden travması ve donan betonun altında havasızlık sebebiyle öldükleri belirlendi.

Dün saat 11.40 sıralarında yaşanan iş kazasında, viyadük inşaatındaki çelik konstrüksiyon iskelenin çökmesi sonucu Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yol yapım işini yapan taşeron firma işçileri 40 yaşındaki Mehmet Reşit Işık, 22 yaşındaki Hakan Bilmez, 22 yaşındaki Sefer Aslan ve başka bir firmada beton pomba operatörü olarak çalışan Yurt, sıvı beton ve demirlerin altına kalmıştı. Beton, içindeki kimyevi maddeler sebebiyle kısa sürede donduğu için işçiler uzun süre çıkarılamamıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, AFAD ve AKUT ekiplerinin çalışması sonucu, cansız bedenlerine saat 01.30 sıralarında ulaşılmıştı. İşçilerin kesin ölüm sebeplerinin belirlenmesi için İzmir Adli Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk sonuca göre genel beden travması ve havasızlık sebebiyle vefat ettikleri anlaşıldı. Otopsinin tamamlanmasının ardından cenazeler, memleketlerine gönderilmek üzere yakınlarına teslim edildi. İşçiler Işık, Bilmez ve Arslan’ın çalışmak için Van’dan geldiği, kazanın yaşandığı yerde şantiyede kaldığı öğrenildi. Üç işçinin cenazelerinin, Erciş'te toprağa verileceği belirtildi. Başka bir firmada operatör olarak çalışan Yurt ise toprağa verilmek üzere Akhisar’a götürüldü.

10 GÜN ÖNCE İŞYERİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Feci kazada can veren iki çocuk babası İbrahim Yurt’un, beton döküm işi yapan başka bir firmada çalışırken saatlerinin daha uygun olması sebebiyle 10 gün önce iş değiştirdiği, yeni firmasında viyadük beton döküm işini yaparken can verdiği öğrenildi. Ayrıca borçla araba aldığı, borcunun bitmesine 10 ay kaldığı belirtildi. Yurt’un cenazesinin, bugün ikindi namazının ardından Akselendi köyünde toprağa vereceği kaydedildi.

NİŞANLANMAK İÇİN PARA BİRİKTİRMEYE GELMİŞ

Vefat eden işçilerden Hakan Bilmez’in, yaklaşık 10 ay önce vatani görevini tamamlandığı ve şubat ayında nişanlanmak için para biriktirmek amacıyla Van’dan İzmir’e çalışmaya geldiği öğrenildi. Amcaoğlu Mehmet Bilmez, “Amcaoğlum, şubat ayından beri burada çalışıyordu. Ramazan Bayramı’nda beraberdik. Zaten üç gün önce beni aradı, ‘Ağabey, ne yapıyorsun, iyi misin?’ dedi. Ben de, ‘Hayrola Hakan, bu geceyarısı beni arıyorsun?’ dedim, ‘Canım sıkılıyor.’ dedi. 10 ay önce askerden geldi. ona kız arıyorduk, nişanlanma niyeti vardı. Kazanın oluş şekliyle ilgili daha net bir şey yok. Şantiyede üç dört arkadaş birlikte çalışıyorlardı. Kaza iki dakika daha olmasa işleri bitiyormuş, son malayı yapıyorlarmış. Bildiğim kadarıyla Hakan’da fazla yara yok, nefes alamamış olabilir. Nişanlanmadan önce birikim yapmak istedi.” diye konuştu. Bilmez, cenazeleri İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan alarak Erciş’e götüreceklerini söyledi. 

Vefat eden işçilerden Sefer Aslan'ın da askerliğini kısa bir süre önce tamamladığı, iki hafta önce nişanlanıp çalışmak için İzmir’e geldiği belirtildi. 

Beton altında kalarak can veren Mehmet Reşit Işık’ın ise evli ve iki çocuk babası olduğu, ailesinin Van’da yaşadığı öğrenildi.

Öte yandan iskelenin 110 metreküp beton taşıma kapasitesi bulunduğu ancak dökülen miktarın 150 metreküp olduğu, aşırı yüke taşıyamayıp çöktüğü iddia edildi.

Okunma Sayısı: 2099
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı