"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD hendek kazıyor, Türkiye sınıra askeri araç yığıyor

01 Temmuz 2015, Çarşamba 16:23
Halep'e bağlı Cerablus kentindeki gelişmeleri yakından takip eden güvenlik güçleri, Karkamış sınır hattı boyunca tedbirlerini artırdı. IŞİD'in, Türkiye sınırına yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazma işlemi sürüyor.

Karkamış sınır hattında güvenlik önlemleri devam ederken, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığından gönderilen çok sayıda tank, zırhlı personel taşıyıcı araçlar ise belirlenen noktalara konuşlandırıldı. 

Hudut birlikleri de sivil vatandaşların birinci derece askeri bölgeye girmesine izin verdiği öğrenildi. 

IŞİD hendek kazıyor 

Cerablus'un kontrolünü elinde bulunduran IŞİD, Türkiye sınırına yakın bölgelere iş makineleriyle hendek kazıyor. Şu ana kadar 2 kilometre uzunluğunda alanı kazdığı gözlenen terör örgütü üyelerinin gece de çalıştıkları kaydedildi. 

Bu arada, son günlerdeki gelişmeler üzerine Karkamış ilçesine çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu geldi.

İlçedeki belirli noktalara konuşlanan gazeteciler, dürbün ve kameralarla IŞİD'in Carablus'taki faaliyetlerini izliyor. 

AA

Etiketler: ışid, carablus, karkamış
Okunma Sayısı: 2364
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı