"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD Kapalıçarşı'ya saldıracaktı!

23 Ekim 2014, Perşembe 14:24
Konya'da bir evde düzenlenen baskında ele geçirilen IŞİD'e ait bir kroki, İstanbul Kapalıçarşı için düşünülen korkunç planı ortaya çıkardı. Irak ve Suriye'de hüküm süren IŞİD terörü Türkiye'ye sıçradı. IŞİD'in, tüm İstanbul'un kalbinin attığı çok stratejik bir bölgede yapmayı planladığı korkunç bir saldırının krokisi ve detayları deşifre oldu!

Türkiye’de IŞİD terörü olasılığına karşı teyakkuza geçen güvenlik güçleri; Gaziantep’te Kalaşnikoflar, el bombaları, patlayıcılar, fünyeler ve intihar yelekleri ele geçirdi. Operasyonlarla bağlantılı olarak Konya’da bir eve yapılan baskında ise İstanbul Kapalıçarşı’nın krokileri bulundu.
 
TERÖR VE İSTİHBARAT BİRİMLERİ ALARMDA!
 
Terör ve istihbarat birimleri, sınır illerinde yakalanan mühimmatlar nedeniyle alarmda. Şehirlerin giriş-çıkışlarında, metruk binalarda, “hücre evi” olasılığı taşıyan adreslerde ve boş arazilerde denetimi artıran güvenlik birimleri, bu arada “canlı bomba” eylemine dönüşecek bir olayı engelledi.
 

GAZİANTEP'TE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLMİŞTİ
 
Bu istihbarat üzerine Gaziantep’te 19 Ekim Pazar günü yapılan operasyonda 10 Kalaşnikof, 2 bin 280 Kalaşnikof mermisi, 40 el bombası, 40 fünye, 14 kilo TNT patlayıcı ve 9 intihar yeleği ele geçirildi. Operasyonla bağlantılı olarak A.K. ve İ.B. gözaltına alındı. 2 şüphelinin Türkiye’ye patlayıcı ve silah soktukları ve canlı bomba eylemcisi oldukları ileri sürüldü.
 
KROKİLERİ MİLİTANLARINA GÖNDERDİ
 
Olayla ilgili yürütülen soruşturmada, IŞİD’in eylem yapılacak yerlerin krokisini Türkiye’deki militanlarına gönderdiği, Konya’da örgütün hücre evlerinden olduğu değerlendirilen bir adreste bu krokilerin ele geçirildiği öğrenildi.
 
İLK HEDEF KAPALIÇARŞI'YDI
 
Talimatlar doğrultusunda Konya’da koordine edileceği öne sürülen eylemlerde ilk hedefin İstanbul Kapalıçarşı olduğu iddia edildi. Baskında Kapalıçarşı’nın ayrıntılı krokisi ele geçirilirken; Konya, Ankara, Gaziantep’te belli noktaların hedef seçildiği de kaydedildi.

 

Okunma Sayısı: 1715
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı