"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD operasyonuna 'gizlilik kararı'

09 Kasım 2015, Pazartesi 15:34
Antalya'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi öncesi IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyon dosyasıyla ilgili mahkemenin gizilik kararı alması dikkat çekti.

Kararın gerekçesinin daha önceki operasyonların medyaya yanması olduğu ileri sürüldü.

Antalya 15-16 Kasım'da G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Zirveye az bir süre kala ise Antalya Emniyeti Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekiplerinin IŞİD mensubu olduğunu iddia ettiği kişilere yönelik düzenlediği operasyonlardaki artış ise dikkat çekti.

Son 2 ay içerisinde IŞİD mensubu olduğu iddia edilen 31 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 18'i emniyet ve savcılık tarafından serbest bırakılırken son operasyonda gözaltına alınanlardan 11'i adliyeye sevk edildi. 

Daha önceki operasyonlarda emniyet kaynakları zanlıların adliyeye çıkış saatini basın mensuplarına bildirirken son operasyonda gözaltına alınan zanlıların çıkış saatleri ise gizli tutuldu.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgilere göre, gizlilik kararının G20 öncesi medyada IŞİD haberlerinin çıkmasının istememesi olduğu öğrenildi.

Polis de bu noktayı göz önünde bulundurarak gözaltına alınan zanlılardan 11'ini sabah saatlerinde gizlici adliyeye sevk etti. 9 zanlının ise sorgularının ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Okunma Sayısı: 1780
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı