"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

IŞİD tuzağını demokratlar bozar

02 Aralık 2015, Çarşamba
Başkan Emir Kır: IŞİD Avrupa’ya tuzak kuruyor, Avrupalılarla Müslümanları çatıştırmak istiyor. Bu tuzağı bozmada bütün demokratlara görev düşüyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz.

“IŞİD’e kayma” iddiaları doğru değil

Fransa’daki saldırılardan sonra güvenlikçi politikaların uygulamaya konulmaya başladığını vurgulayan Kır, Brüksel'deki bazı kişilerin topluma iyi uyum sağlayamadığı ve IŞİD'e kaydığı yönünde iddialar bulunduğunu belirterek, “Bunlar doğru değil” dedi.

Terör uluslararası bir mesele

“Terör uluslararası bir mesele. Sadece Paris değil, birçok yerde terör saldırıları yaşandı. Birçok ülke teröre maruz kalıyor ve bunun yuvası Suriye'nin bir bölgesi” diyen Kır, IŞİD’in terörü Avrupa’ya taşıma tuzağını bozma çağrısında bulundu.

Toplumsal Bütünlük İçin Avrupalı Müslümanlar İnisiyatifi (EMISCO) tarafından Brüksel’de düzenlenen “Kapsayıcı ve İyimser Yeni Avrupa” sempozyumu’nda konuşan Sint-Joost-ten-Noode Belediye Başkanı, IŞİD’in terörü Avrupa’ya getirerek tuzak kurduğunu söyledi.  Paris saldırısının ardından güvenlikçi politikaların uygulanmaya başladığını belirten Kır, “Terörü Avrupa’ya getiriyorlar. Avrupalılar ile Avrupalı Müslümanlar arasında çatışma istiyorlar.

Bu sağlanırsa Avrupalı Müslümanların onların askeri olacağını öngörüyorlar. Bu tuzağı bozmada bütün demokratlara görev düşüyor. Bu tuzağa düşmemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.

QuraIshy: Uyum için diyalog kurulmalı

EMISCO  Genel Sekreteri Bashy Quraishy de “Avrupa’nın, kültürler ve etnik gruplar arası bir kıta olduğunu kabul etmesi gerekiyor. Ancak çoğu siyasetçi bunu yapmıyor” dedi. Uyum için toplum kesimleri arasında diyalog kurulmasının önemine işaret eden Quraishy, şunları kaydetti: “Müslüman kesim ise sorumluluklarını yerine getirmeli ve içinde yaşadığı toplumların bir parçası olmalı. Biz de Avrupalı siyasetçilere ‘Müslüman toplumun haklarının korunması ve ayrımcılığa uğramamaları gerektiğini’ güçlü bir şekilde söyleyelim. Bugün Müslüman ve Avrupalı toplumların, daha iyisi için ortak çalışmaları gerektiğine dair güçlü bir mesaj vermek istiyoruz.” 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1454
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı