"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşin suyu çıktı

20 Mayıs 2017, Cumartesi 00:03
Medyaya Yapılan baskılara her gün yenileri eklenirken Sözcü gazetesine yönelik operasyon artık ‘işin suyunun çıktığını’ gösteriyor.

Sözcü gazetesi sahibine ve çalışanlarına gözaltı ve arama kararı verildi. Yapılan operasyon dünyada ve Türkiye’de basına baskı olarak değerlendirilirken birçok kesimden operasyona tepkiler geldi.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ‘’FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri’’ iddiasıyla gözaltı kararı çıkarıldı. Gazete sahibi Akbay’ın yurt dışında olduğu, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun’un ise gözaltına alındığı belirtildi.

Sözcü gazetesinden, sahibi Burak Akbay’ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltı kararı verilmesine dair ilk tepki geldi. “Sözcü susarsa Türkiye susar” başlığıyla çıkan haberde “Susmayacağız, Sözcü’ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı” ifadesi kullanıldı. Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, “Bunu bize yapanların kendisi zaten kripto FETÖ’cü. Biz bu bilgileri biliyoruz,  daha önce de söylendi, kulağımıza geldi” diyen Yılmaz, sözlerine “Size böyle bir operasyon mutlaka yapacaklar diye söyleyip durdular. Bence bu operasyonu yapıp iyice ülkeyi karıştırmak istiyorlar. Hem de 19 Mayıs’ta. Böyle bir günde, Atatürkçü bir gazeteye operasyon mu yapılır?” diye devam etti.

Türkİye’de herkes FETÖ’cüdür 

Sözcü yazarı Uğur Dündar, operasyon haberlerinin duyulması üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada “Bayram sabahı Sözcü’de gözaltılar varmış! Doğruca gazetem Sözcü’ye gidiyorum. Eğer Sözcü de FETÖ’cü ise, Türkiye’de herkes FETÖ’cüdür!..” dedi.

Gazetenin avukatı Celal Ülgen, “Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman’dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor” dedi.

Kılıçdaroğlu: “Sözcü’ye operasyon Türkİye’ye operasyondur”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Sözcü’ye yapılan algı operasyonuna ilişkin görüştüklerini söyledi.Tanal Kılıçdaroğlu’nun, “Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Sözcü’ye yapılan operasyon Türkiye’ye yapılmış operasyondur” ifadesini kullandığını aktardı. 

Harekete geçmek İçİn 19 Mayıs’ın seçİlmesİnİ de anlamış değİlİz

Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri bir açıklama yaparak durumu yeni bir baskı örneği olarak değerlendirdi. Yapılan açıklamada, “19 Mayıs’ın yıldönümünü kutlamak için Basın Konseyi Yüksek Kurul üyeleri olarak geldiğimiz Samsun’da, Sözcü gazetesine yönelik operasyonu şaşkınlıkla öğrendik. Gazetecilere yönelik yeni bir baskı örneği ile karşı karşıya kaldığımız anlaşılıyor. Hatta 10 aydır süren bir soruşturmada harekete geçmek için 19 Mayıs’ın seçilmesini de anlamış değiliz. Savcılar, isimleri ve adresleri belli gazetecileri normal günlerde ifadeye çağırabilir, her türlü soruyu yöneltebilir” şeklinde ifadeler yer aldı. 

Başsavcı Fidan:  Sözcü’ye operasyon sadece patrona ve birkaç çalışana yönelik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü gazetesine yönelik operasyonun gazetenin patronu ve birkaç çalışanına yönelik olduğunu açıkladı. Fidan, “Sözcü Gazetesi’nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor” dedi. Fidan, operasyonun kimlere yönelik olduğuna ilişkin soruyu ise “Sadece patronu ve birkaç çalışanı” diye yanıtladı.

El konulan Ipad’in imajı alınmadı

Avukat Ülgen “Bir Ipad var el konulan. O Ipad’i götürecekler ancak benim bütün ikazlarıma rağmen imajı alınmadı. Aslında imaj almak polisin yararına bir şey. Kendi delilini kendisi yok ediyor. Bunu anlatamıyoruz ne yazık ki. Özellikle FETÖ soruşturmalarında bu türlü imaj almadan yapılan el koyma daha sonra imaj alınmadığı için delil hükmünü kaybedecek. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.”

Gazetecilik suç değildir 

Sözcü Gazetesi’ne operasyonda adı geçen İzmir Muhabiri Gökmen Ulu  evinin önünde gazeticilere açıklama yaptı. Ulu,”Bu konuda bize  ulaşan hiçbir şey yok bende basından öğrendim bekliyorum şu an evdeyim  şuana kadar gelen giden yok bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz  evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı tertemiz yaşayan tertemiz ölecek olan gazeteciyiz eğer yine son yıllarda benzerlerinde olduğu gibi gazetecilik suç olacaksa gazetecilik suç değildir.

Hepsine spekülasyonların daha fazlasına biz gereken cevapları zaten verdik  Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Basından öğreniyorlardı insanlar haklarında çıkan kararları haberleri yoktu.  Benim hiçbir şeyden haberim yok sizlerle beraber bekliyorum” dedi. Öte yandan Sözcü gazetesine düzenlenen polis operasyonu havuz olarak nitelendirilen medya grupları tarafından duyuruldu. Operasyonu ve ilk bilgileri Sabah servis ederken, operasyon nedenini ise Yeni Şafak gazetesi yayımladı. Gözaltı kararını İzmir’de bulunan Gökmen Ulu’da basından öğrenerek polisleri beklemeye başladı.  

 

Etiketler: sözcü gazetesi
Okunma Sayısı: 7080
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı