"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşkence tavsiyeleri hakkında suç duyurusu

14 Aralık 2017, Perşembe 09:12
Diyarbakır Barosu, bir televizyon programında işkence yöntemlerini tavsiye eden Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, TGRT'de Fuat Uğur ile birlikte yaptığı Medya Kritik programında, darbe girişimi soruşturması kapsamında yargılananların ‘konuşturulması’ için infaz ve işkence yöntemleri önererek "17-25 operasyonunu yapanları konuşturmak için sallandır ayağından camdan aşağıya. Havlu tekniği var, yüze havlu atıyor, yukarıdan aşağıya suyu döküyor ağzına, boğuyor. Bir sürü şey denersin" dedi.

 

Diyarbakır Barosu, işkence uygulanmasına yönelik çağrıda bulunan Cem Küçük ve Fuat Uğur hakkında 'Suç işlemeye tahrik ve suçu övme' gerekçesiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Baro, suç işlemek için alenen tahrikte bulunan kişinin 6 aydan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacağını, suçun basın yayın yoluyla işlenmesi durumunda yarı oranında artırılacağını belirtti.

 

Etiketler: cem küçük
Okunma Sayısı: 3785
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    14.12.2017 12:44:04

    Diyarbakır Barosunun girişimini destekliyorum. İşkenceyi övmek, tavsiye ve telkinde bulunmak suçtur. Bu suçu işleyenler cezalandırılmalıdır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı