"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşkence yapan olduysa cezasını çekecek

26 Ekim 2016, Çarşamba 10:28
İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), darbe girişiminin ardından gözaltına alınanlara işkence yapıldığının ileri sürüldüğü raporunu kamuoyuyla paylaştı. Konuya ilişkin RS FM'e konuşan TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, "İşkence yapan olduysa cezasını çekecek" dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yavuz Oğhan'dan 'Bi de bunu dinle' programına katılarak İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (Human Rights Watch) raporunda da yer alan Türkiye'deki işkence iddialarını değerlendirdi. İddiaların darbe sonrası yaşanan ilk günlere ilişkin olduğunun altını çizen Yeneroğlu, "Her şeyin en ideal şekilde uygulanmış olduğunu iddia edemem, işkence iddiaları doğruysa gereken yapılır" dedi.

Yeneroğlu şunları söyledi:

"Şunu ifade etmek istiyorum. HRW'nin raporu sadece gözaltı dönemiyle ilgili meseleleri içeriyor. Kendileri de böyle ifade ediyorlar. Bunun ötesinde de bir sorun yok. Bu iddialar darbe girişimi sonrası yaşanan ilk günlerle ilgilidir. Düşünün, kamu düzeninin tamamı ile tesis edilmesi noktasında daha ilk günlerde sarf edilen olağanüstü bir çaba var. O günleri bir hatırlayın, göz önünde bulundurun. Zaten ilk sabah 52 general yakalanıp tutuklanmıştı. 2 hafta sonra sayı 150'nin üzerine çıktı. Dolayısıyla oradaki ortam, oradaki gerginlik… Netice itibariyle her konunun arzu edilen en ideal manada uygulandığını iddia edemem. Kimse bunu iddia edemez. Ama biz şunu söylüyoruz: Türkiye bir hukuk devletidir, bu konuyla ilgili ihlale sebebiyet vermiş kişiler varsa, bu iddiaların içerisinde bulunmuş kişiler varsa o kişiler kesinlikle yargılanacaklar. Bunun takibi yapılacak. Biz de bize ulaşan her iddianın takip edilmesi tahkik edilmesiyle ilgili savcılara suç duyurusunda bulunuyoruz."

Etiketler: işkence
Okunma Sayısı: 2732
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    26.10.2016 14:33:49

    Hâlâ "olduysa" diyorlar! Siz ne için oradasınız, diye soruyorum. Bir vatandaş olarak soruyorum. Yoksa soramaz mıyım? Ohal var diye soru sormak da mı yasak? Bana da işkence mi yaparlar yoksa? Sormasam mı, sorsam mı! Sorsam da bir, sormasam da! Rabbim sorsun bunların hesabını, en incesinden!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı