"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslam dünyasının kaderi İslam gençliğinin elinde

11 Mart 2019, Pazartesi 17:00
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran: “İslam dünyasının geleceği, İslam gençliği için hassas ve kritiktir. İslam dünyasının kaderi İslam gençliğinin elinde şekillenecektir.”

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, İslam İşbirliği Gençlik Forumu’nun (ICYF) kapanış programında, İslam dünyasının geleceğini İslam gençliğinin şekillendireceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının konferans salonunda ICYF’in “Kudüs 2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti” kapanış programı gerçekleştirildi. Kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Filistin Devleti Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu Başkanı Orgeneral Cibril Recub, Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim bin Mübarek el-Şafi, Ankara’daki yabancı misyon şefleri, akademisyenler, İİT gençlik forumu uluslararası temsilcileri, öğrenciler katıldı. 

GENÇLER UMUT VERİYOR

Burada konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Kudüs davasının ve Filistin halkının daha güçlendiği bir törenin gerçekleştirildiğini söyledi. İslam dünyasının geleceğinde gençliğin oynayacağı role değinen Kıran, Katar’ın başkenti Doha’nın 2019 İslam Dünyası Gençlik Başkenti olmasının önemine dikkati çekti. Kıran şu ifadeleri kullandı:

“Geçmişte belki sembolik ve kağıt üzerinde kaldığı düşünülmüş bu projenin son bir yılda geldiği aşama İslam gençliği adına son derece önemli, anlamlı ve umut vericidir. Bu halkanın daha genişlenmesi Kudüs’ten sonra bu bayrağı İslam dünyasının sorunlarına maddi ve manevi duyarlılık göstermiş Katar’ın devralması da son derece önemlidir.”

FİLİSTİNLİLER YALNIZ DEĞİL

Filistin Spor ve Gençlik Yüksek Konseyi Başkanı Cibril Recub, Kudüs’ün İİT Gençlik Başkenti olarak seçilmesinin, İsrail’in “ABD tarafından desteklenen ırkçı işgaline karşı” Filistinlilerin yalnız olmadığının göstergesi olduğunu dile getirdi. Filistin halkına verdikleri destek nedeniyle katılımcılara teşekkür eden Recub, “Sizlerin bu yardımı Filistinlilerin umudunu sıcak tutuyor.” diye konuştu. Recub, ABD Başkanı Donald Trump’ın tüm uluslararası kuralları ve yasaları hiçe sayarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması kararı karşısında, Kudüs’ün İİT Gençlik Başkenti olarak seçilmesinin de ayrı sembolik önem taşıdığının altını çizdi.

Filistin ve Kudüs davası Katar için sürekli öncelik olmuştur

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim bin Mübarek el-Şafi de bu onuru Katar’a verdikleri için Filistin’e teşekkür etti. Kudüs’ün İslam aleminin ilk kıblesi, Hz. Muhammed’in miraca çıktığı nokta olduğunu vurgulayan el-Şafi, “Filistin ve Kudüs davası, Katar için her zaman bir numaralı ve sürekli öncelik olmuştur.” diye konuştu.

İİT Müslüman gençler için çalışıyor

İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) Başkanı Taha Ayhan, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Forumunun (ICYF) üye ülkelerdeki gençlik ve üye olmayan ülkelerdeki Müslüman azınlıklar için çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Ayhan, Kudüs’ün 2018 yılında üstlendiği “İslam Dünyası Gençlik Başkenti” unvanının 2019 yılı için Doha’ya devredildiği törenin ardından “İslam Dünyası 2019 Gençlik Başkenti Doha” için gerçekleştirilen basın toplantısında konuştu.  İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üye ülkelerinden dünkü kapanış törenine katılımın düşük olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Ayhan, bunun “lehte veya aleyhte” yorumlanmaması gerektiğini belirtti. “İslam Dünyası 2020 Gençlik Başkenti” başvurularının başladığını belirten Ayhan, bu konuda başvuruları aldıklarını kaydetti.

AA

Etiketler: islam dünyası, iit
Okunma Sayısı: 1644
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı