"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslam'ın değerleri insanları birleştirir

22 Ağustos 2018, Çarşamba 00:08
RUSYA LİDERİ PUTİN VE KANADA BAŞBAKANI TRUDEAU’NUN KURBAN BAYRAM MESAJLARI DİKKAT ÇEKTİ.

İSLAMİ DEĞERLER ÖNEMLİ

Rusya Devlet Başkanı Putin: “Kurban (insanları) iyi, adil, merhametli ve dindar olmaya çağırıyor. Bu değerler, insanları birleştirmeye, ülkemizdeki insanların iyi ilişkiler içinde yaşamasını sağlıyor.”

ESSELAMU ALEYKÜM DEDİ

Müslümanlarla birlikte olduğunu belirten Kanada Başbakanı Trudeau, “Kurban Bayramı, fedakârlıklardan ders çıkarmak ve ihtiyaç sahibi olanlara merhamet göstermek için bir fırsattır” dedi.

***

Putin: Bayram, adil ve merhametli olmaya çağırıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’daki Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladı. Rus lider, tebrik mesajında, ‘İslamın özgün değerlerinin Rusya’daki çeşitli halkların iyi komşuluk ilişkileri kurmasına yardım ettiğini’ söyledi. Rusya lideri Putin, Kremlin’in yayınladığı tebrik mesajında, “Kurban Bayramı (insanları) iyi, adil, merhametli ve dindar olmaya çağırıyor; yakınlarına ve komşularına karşı kibar ve içten davranmayı öğütlüyor. Bu yüksek insani idealler, bir insanın ahlaki eğitiminin temelini oluşturur” ifadelerini kullandı. Rus lider mesajında sözlerini şöyle sürdürdü: “İslamın özgün değerlerinin, Rusya’daki Müslümanların manevi yaşamlarının temelini oluşturuyor olması önemli. Zira bu değerler, insanları birleştirmeye ve ülkemizde derin kökleri olan farklı halk, inanç ve kültürden insanların iyi komşuluk ilişkileri içinde yaşamasına yardımcı oluyor.”

Trudeau: ‘Esselamu Aleyküm’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından “İyi bayramlar. Sophia ve ben, Kanada ve dünyanın her noktasında Kurban Bayramı’nı idrak eden Müslümanlara en iyi dileklerimizi sunuyoruz” mesajı ile birlikte bir de video yayınladı.  Mesajına ‘Esselamü Aleyküm, Herkese Merhaba’ diyerek başlayan Kanada Başbakanı Trudeau, bugün Kanada ve dünyadaki tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladığını ayrıca Haccın da sonu olduğunu söyledi. Trudeau, videolu mesajında Kurban Bayramı’nın fedakârlıklardan ders çıkarmak ve ihtiyaç sahibi olanlara merhamet göstermek için fırsatlar zamanı olduğunu vurguladı.

ABD’li Bakan Pompeo: Tefekkür ve ibadet zamanı 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Bakan Pompeo, Kurban Bayramı’na ilişkin video mesaj yayınladı. Pompeo mesajında, şu ifadelere yer verdi; “Bütün Müslümanların haccın sonunu işaret eden Kurban Bayramı’nı tebrik ederim. Bu, dünyanın farklı bir çok yerindeki Müslüman’ın arkadaşları ve aile üyeleriyle bir araya geldiği tefekkür ve ibadet zamanıdır. Bu zaman zarfından ayrıca hepimiz için bir örnek teşkil etmekle birlikte, Müslümanlar ihtiyaç sahipleri için kurban keser ve yardımlarda bulunur. ABD Dışişleri Bakanlığı adına hepimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ederim.”

***

GELECEĞE VURGU YAPTILAR

Liderlerden bayram mesajları...

- Cumhurşkanı Erdoğan: “Nice bayramlar diliyorum, bayramınızı tebrik ediyorum.”

- Kemal Kılıçdaroğlu: Bayramlar muhtaçların yanında olmayı gerektiren özel günlerdir.

- Devlet Bahçeli: İnşallah önümüzdeki günler çok daha güzel olacak.

- Meral Akşener: Milletimiz ve memleketimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

-  Gültekin Uysal: Türk ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı'nı, birlik, beraberlik, adalet ve huzur temennisiyle en kalbi duygularımla kutluyorum

- Temel Karamollaoğlu: Müslümanlar sorunları aşabilmesi için birlikte hareket etmesi gerekiyor.

Okunma Sayısı: 2302
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı