"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslâm Yaşar: Hayatın merkezi kitaptır

27 Mayıs 2015, Çarşamba
“Kitap-Hayat-İnsan” konulu bir konferans veren gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar, “Kitabı hayatın merkezine koymak bize Asr-ı Saadeti yaşatır” dedi.

“Kitap-Hayat-İnsan” konulu bir konferans veren gazetemiz yazarlarından İslâm Yaşar, “Kitabı hayatın merkezine koymak bize Asr-ı Saadeti yaşatır” dedi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nda Yeni Asya Neşriyat birbirinden farklı faaliyetler düzenledi. 7. Kocaeli Kitap Fuarı’nın son gününde gazetemiz yazarlarında İslâm Yaşar “Kitap-Hayat-İnsan” konulu bir konferans verdi. Yoğun katılımın olduğu konferansda Yaşar, hayatın merkezinin kitap olduğunu ve kitabı hayatın merkezine koymak gerektiğini söyledi. Yaşar, “Kitabı hayatın merkezine koymak bize Asr-ı Saadeti yaşatır. Allah kuluna kitapla hitap etmiştir. Bu yüzden kitabı hayatın merkezine koymalıyız. Kendini kitapla ifade etmeyen hiçbir hayat yoktur” ifadelerini kullandı.

İNSAN, YERYÜZÜNDE BİR YOLCU

Bediüzzaman’dan bahseden Yaşar, “İnsan bir yolcudur. Sabavetten gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder.  Hayatın lezzetini, zevkini isterseniz, hayatınızı imanla hayatlandırınız, feraizle ziynetlendiriniz ve günahlardan çekinmekle muhafaza ediniz” şeklinde konuştu. Zamanı değerlendirirken hayata mana kazandırmanın önemine de değinen Yaşar, Hayatın varı yoğu gölgelerden ibaret olduğunu belirtti. Kitap okumanın öneminden bahseden Yaşar, “Eskiden köy evlerinde kitaba ve Kur’ân’a hürmet edilirdi. Bugünlerde bu hürmet pek kalmadı. Bu günlerin kıymetinin iyi bilinmesi gerekiyor. ‘Şimdi oku, kabirde okuyamazsın’ dedi.

DÜNYA, OYUN VE OYALANMA YERİ

Kur’ân-ı Kerîme göre dünyanın oyun ve oyalanma yeri olduğunu aktaran İslâm Yaşar, “İnsanlar boş şeyler için zaman harcıyorsa bu kitabı hayatlarının merkezine koymadıkları anlamına gelir” diye konuştu. İmanın hayata mana, lezzet ve mutluluk verdiğini dile getiren Yaşar, şunları kaydetti: “İnsan önce kâinat kitabını (dağ, taş, ağaçlar her şey) sonra da kendini okuyabilmelidir. İnsan, insan olmanın manasını idrak edebilmeli. Hayat ancak imanla hayat bulur. İman, farz ibadetler ve günahlardan kaçınmak hayatı mutlu bir hale getirir.”

ALLAH, KULUNA KİTAPLA SESLENİYOR

Allah’ın kuluna kitapla seslendiğine dikkati çeken Yaşar, “Madem ahirette herkesin eline amelleri kitapla sunulacak, bunun için kitap hem dünya, hem ahiret için önemlidir. Eğer Asr-ı Saadet günümüzde olacaksa bu da Müslümanların kitabı ellerine almaları, almaları da değil okumaları, okumaları da değil, yaşamaları ile gerçekleşektir” ifadelerini kullandı. Konferans sonunda okuyucuları ile sohbet eden Yaşar, yeni çıkan Nur Hareketi Serisi’nin 5. Kitabı olan  “Taa Kıyamete kadar” isimli romanı ve diğer eserlerini imzaladı. Fuarda Karikatüristimiz İbrahim Özdabak  ile yazar ve çizerlerimiz Hayreddin Ekmen, Demirhan Kadıoğlu ve Nevin Alan karikatürlerini ve kitaplarını imzalayarak okuyucuları  ile sohbet etti.

Nurullah ÖZER / Kocaeli

Okunma Sayısı: 2840
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı