"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İslamı kendine alet etmek hiç bir siyasetin haddi değil

07 Mayıs 2015, Perşembe
Kur’an, Kâbe, başörtüsü gibi dinî değerlerin siyasî polemik konusu yapıldığı seçim sürecinde Bediüzzaman’dan tarihî uyarılar.

ALET ETMEK BÜYÜK CİNAYETTİR

SAİD NURSî DİYOR Kİ:

Hakikat-i İslamiye bütün siyâsâtın fevkindedir. Bütün siyasetler ona hizmetkâr olabilir. Hiçbir siyasetin haddi değil ki, İslamiyeti kendine âlet etsin.

İslamiyet güneşi yerdeki ışıklara alet ve tâbî olamaz; ve alet yapmak, İslamiyetin kıymetini tenzîl etmektir, büyük bir cinayettir. 

DİN MENFİ TARZDA KULLANILMAZ

Umumun mâl-ı mukaddesi olan dini, inhisar zihniyetiyle kendi meslektaşlarına daha ziyade has göstermekle, kavî bir ekseriyette dine aleyhtarlık meyli uyandırmakla nazardan düşürmek ise, muharriki tarafgirliktir.

"Dinsizsiniz" dese, onları tecavüze sevk etmektir. Din, dahilde menfi tarzda istimal edilmez.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2842
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Nurullah

    7.5.2015 10:58:18

    bi önceki seçimlerde eline risale i nurları alarak seçim propagandası haline getirip seçimden sonra risale i nurlara değil hizmet etmek devlet tekeline alıp basımını engelleyen zihniyet, şimdide Kuran-ı Kerimi meydanlarda sallayarak siyasete alet ediyor.milletimizin başına bir şey gelmesinden korkarım. İnşallah bunca şeye bakıp ta gerçekleri göremeyen milletimiz gerçekleri görmeye başlar. Unutmayalım ki Üstadımızın dediği gibi bizler nasılsak öyle yönetiliriz.

  • Nurullah

    7.5.2015 10:49:04

    Abi yazıları facebook veya twitter de paylaşabilirsek çok iyi olur. O seçeneği eklerseniz seviniriz. Allah razı olsun.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı