"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsmail Karakuyu duâlarla uğurlandı

05 Kasım 2018, Pazartesi 23:07
Vefat eden eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. İsmail Karakuyu’nun cenazesi, Kütahya’nın Simav ilçesinde toprağa verildi.

Ankara’da tedavi gördüğü Güven Hastanesinde Pazar günü vefat eden 68 yaşındaki Karakuyu’nun cenazesi Simav’a getirildi. Karakuyu için ilk tören, adını taşıyan Simav Devlet Hastanesinde yapıldı. Daha sonra kardeşi Metin Karakuyu’nun 4 Eylül Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi’ndeki evinin önüne getirilen Karakuyu’nun naaşı, dua edilerek helallik alınması sonrasında Nasuhağa Camisi’nde musalla taşına konuldu. Burada kılınan namazdan sonra İsmail Karakuyu’nun cenazesi, Yeni Mahalle mezarlığına defnedildi. İsmail Karakuyu, 19, 20 ve 21. dönem Kütahya Milletvekilliği ile Sağlık Bakanlığı yapmıştı.

Kütahya'nın yetiştirdiği değerli insanlardan olan, örnek siyasetçilerden DYP Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. İsmail Karakuyu Kimdir?

1950 yılında Kütahya'nın Simav ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Doktorasını tamamladı.

Akdeniz Üniversitesi Isparta Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeliği ve Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. Doğru Yol Partisi, 19., 20. ve 21. Dönem Kütahya Milletvekilliği ile 54. Türkiye Hükûmeti'nin Sağlık Bakanlığını yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

AA

Etiketler: ismail karakuyu
Okunma Sayısı: 1818
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    6.11.2018 08:35:00

    Değerli öğretmenim Yüksel hanımefendinin eşi İsmail Karakuyu hocamıza Allah'tan rahmet dilerim.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı