"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrafta son nokta: Pırlantalı emzikler

22 Aralık 2014, Pazartesi 09:54
Yeni doğan bebeklerin çoğu açlık ve safalete göz açarken diğer taraftan binlerce bebek dünyaya gelir gelmez şatafatla tanışıyor. 22 bin liralık pırlanta süslü emzikler ve 2 bin liralık altın kaplamalı biberonlar jet sosyeteden büyük ilgi görüyor.

Milli Gazete'nin bugün manşetten verdiği habere göre İsrafta gün aşırı icatlar piyasaya sürülüyor. Son yıllarda benzer ürünlere ilginin artması üzerine bir firma tarafından tasarlanan pırlanta emzik 22 bin liradan satılıyor. Altın emzikler iç piyasada yılda 5 bin adetlik satışa ulaşırken yeni tasarlanan altın biberon ise 2 bin liradan alıcı buluyor.

Anadan doğma israf

Balıkesir’de bir firma tarafından tasarlanan pırlantadan emzikler ve altın biberonlar titizlikle işlenip piyasaya sürülüyor. Altın emziği yaklaşık iki yıl önce ilk olarak piyasaya sunan kuyumcu firmasının sahibi Ömer Kaya, yaptığı açıklamada, bu ürünün patentini geçen sene aldıklarını ve talebin de giderek arttığını söyledi.

"Şanslı" 5 bin kişi bu ürünlere sahip oldu

Kaya, “Altın emzik fiyatları 500 liradan başlıyor. Bin liranın üzerine kadar çeşitleri var. İç piyasada yıllık 5 bin civarında altın emzik satışımız oluyor. Talep olması üzerine pırlantalı bir ürün de tasarladık. Pırlantalı emziği 22 bin liradan satışa sunduk. Emziğin üzerine istenirse altın harflerle bebeğin ismi yazılıyor. İnsanlar çeyrek ya da gram altın, altın harf, bileklik gibi sıradan, klasik hediyelerin dışına çıkmak istiyor” dedi.

Kaya, altın emzikten sonra altın biberonu da tasarladıklarını dile getirdi. Cam kısmı ile ağızlık arasındaki kalan bölümü 15 gram civarında 14 ayar altından yaptıklarını ifade eden Kaya, bunun fiyatının 2 bin lira olduğunu anlattı.

Türkiye’de son yıllarda altın emziğe talebin artması üzerine bir firma tarafından tasarlanan pırlantadan emzik 22 bin lira, altın biberon ise 2 bin liralık fiyatlarıyla dikkati çekiyor. Altın emziği yaklaşık iki yıl önce ilk olarak piyasaya sunan kuyum firmasının sahibi Ömer Kaya, yaptığı açıklamada, bu ürünün patentini geçen sene aldıklarını ve talebin de giderek arttığını söyledi. Bu emziklere talep arttıkça taklitlerinin çoğaldığını ancak tasarım bakımından sundukları çeşitlilikle bu alanda tek olduklarını belirten Kaya, şunları kaydetti: “Altın emzik fiyatları 500 liradan başlıyor. Bin liranın üzerine kadar çeşitleri var. İç piyasada yıllık 5 bin civarında altın emzik satışımız oluyor. Talep olması üzerine pırlantalı bir ürün de tasarladık. Pırlantalı emziği 22 bin liradan satışa sunduk. Emziğin üzerine istenirse altın harflerle bebeğin ismi yazılıyor. İnsanlar çeyrek ya da gram altın, altın harf, bileklik gibi sıradan, klasik hediyelerin dışına çıkmak istiyor.”

Kaya, altın emzikten sonra altın biberonu da tasarladıklarını dile getirdi. Cam kısmı ile ağızlık arasındaki kalan bölümü 15 gram civarında 14 ayar altından yaptıklarını ifade eden Kaya, bunun fiyatının 2 bin lira olduğunu anlattı.

***

Sekülarizme Karşı İktisat, Şükür ve Kanaat

Yeni Asya gazetesi fıkıh günlüğü köşesi yazarı, İlahiyatçı-Yazar Süleyman Kösmene ise "İktisat, Şükür ve Kanaat" konulu Risale-i Nur dersinde dünya sevgisini bir hastalık olarak tanımlayıp İsraf ve şatafatın aşırıya kaçmak olduğunu vurguladı. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin "iktisat ve kanaat" konularındaki değerlendirmelerinden de sözeden Kösmene, dünyaperestliğe karşı uyanık olmamız gerektiğinin altını çizdi.

Okunma Sayısı: 7799
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • süleyman

    22.12.2014 13:40:59

    Şu 'tesadüfe' bakın. Tevafuken biz de bu günlerde ikinci can kuşumuz Eymen'e 5 (Beş) TLye çıngırak, 3,50 TLye diş kaşıyıcı ve 1 (BİR)TL'ye emzik aldık en bakkal malı olanından başkalarını bizim efendi beğenmiyor. Çocuk ana kucağında fakirliği iliklerine kadar yaşayarak öğreniyor. İktisat prensibini münferiden bize de öğretiyor hakkal yakin olanından. Saltanat sürenlere inat...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı