"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail'i kınadıkça ticaret artıyor

18 Mayıs 2018, Cuma 00:56
EKONOMİ BAKANI: 2016’DA 4.3 MİLYAR DOLARKEN, 2017’DE 4.9 MİLYARI GEÇTİ.

5 milyar dolara dayandı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği cevapta İsrail'le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti.”

LafLa tepki vermek yerine

“İktidar sözcülerinin İsrail hükümetini kınadığı her dönemde bu ülkeyle olan ticaret hacmimiz gelişiyor ve büyüyor. Al gülüm ver gülüm yaklaşımı kabul edilemez. İsrail’e sözde tepki vermek yerine ticarî ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerekir.”

***

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP sözcülerinin İsrail hükümetini kınadığı her dönemde bu ülkeyle olan ticaret hacmimizin büyüdüğüne dikkat çekerek, İsrail’e sözde tepki vermek yerine ticarÎ ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer, Gazze’de Filistin halkına karşı terör estiren İsrail ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin artışına dikkat çekti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP sözcülerinin İsrail hükümetini kınadığı her dönemde bu ülkeyle olan ticaret hacmimizin büyüdüğüne dikkat çekerek, İsrail’e sözde tepki vermek yerine ticari ilişkilerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere, İsrail askerleri tarafından yapılan insanlık dışı saldırıyı kınadı.

Ticaret hacmi artıyor

Gazze’de İsrail terörünün devam ettiğine vurgu yapan Ömer Fethi Gürer, AKP hükümeti ve sözcülerinin bu bağlamda tepki verici açıklamalarda bulunmasına rağmen, İsrail hükümetiyle Türkiye arasında artan ticaret hacmine dikkat çekti. Ömer Fethi Gürer, “Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci soru önergeme verdiği cevapta İsrail’le ticaret hacmimizin 2016 yılında 4 milyar 342 milyon dolarken 2017 yılında 4 milyar 918 milyon dolara çıktığını belirtti. İsrail’i her kınadığımız süreçte ticaret ilişkilerimiz gelişiyor, o denli büyüyor. Bu durum dikkate değerdir” dedi.

İlişkiler gözden geçirilsin

Gürer, “Al gülüm, ver gülüm ticaret yaklaşımı kabul edilemez. İsrail terör devletiyse neden İsrail’le ticarî ilişkilerimiz gelişmektedir, büyümektedir? Bu durumda yapılması gerekli olan bu tür ilişkilerin yeniden değerlendirilmesidir” diye konuştu. Bilindiği gibi ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını protesto eden Filistinlilere Gazze sınırında İsrail askerleri tarafından yapılan saldırıda 60’dan fazla Filistinli vefat etmiş, 3 bine yakın kişi de yaralanmıştı. 

MUSA AYDIN - İSTANBUL

Etiketler: türkiye, israil, ticaret
Okunma Sayısı: 3224
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı