"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail'in Mescid-i Aksa baskını protesto edildi

06 Kasım 2014, Perşembe 13:59
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) İzmir Şube Başkanı Recep Atçı, "İsrail askerlerinin kirli, kanlı ayaklarıyla en kutsal mekanlardan biri olan Mescid-i Aksa'ya girmesi kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Atçı, yaptığı açıklamada, uluslararası alanda devlet olarak tanınan İsrail'in insanı hiçe sayan, kanun, kural tanımaz anlayışı ile terör örgütü gibi hareket ettiğini, İsrail askerlerinin Filistin'de "terör estirmeye" devam ettiğini belirtti.

İsrail'in tutumuna karşı uluslararası toplumun en ağır şekilde cevap vermesi gerektiğini vurgulayan Atçı, şunları kaydetti:

"İsrail askerinin alçakça, edepsizce, ahlaksızca Müslümanların ilk kıblesi ve Hz. Muhammed'in Mirac'a yükseldiği yer olan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini lanetliyorum. İsrail askerlerinin kirli, kanlı ayaklarıyla en kutsal mekanlardan biri olan Mescid-i Aksa'ya girmesi kabul edilemez bir durumdur. Böylesi bir yaklaşımla Ortadoğu'da barışın tesis edilmesi asla mümkün olmaz. İsrail'in bu tutumunu şiddetle kınıyoruz. Mescid-i Aksa işgal altındayken kimse bizden buna sessiz kalmamızı beklemesin. İsrail'in yaptığı bu vahşete seyirci kalanlar da en az İsrail kadar terörizmin yandaşıdır, işlenen bu suçların ortağıdır."

KAYSERİ

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında "dünyaya kan kusturan siyonizmin, siyonist uşakları"nın Müslümanların mahremine girdiğini söyledi.

Yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade eden Sözduyar, "Mescid-i Aksa'da siyonistlere karşı duran canıyla malıyla mücadele eden kardeşlerimize dua ediyoruz" dedi.

 Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığının Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı ile ilgili tespitini de değerlendiren Sözduyar, "Mavi Marmara'nın siyonist teröristler tarafından gasp edildiği, öldürmek için yakın mesafeden silahsız insanlara saldırıldığı ve bu saldırının hiçbir haklı gerekçesinin olmadığı tespit edilmiştir. Buraya kadar mahkeme adaleti yerine getirmiştir. Ancak mahkeme bu saldırıda şehit olan insan sayısını az bulduğu için ceza davasının devamı için ulusal mahkemeleri işaret etmiştir" ifadelerini kullandı. 

Bu kararı temyiz edeceklerini belirten Sözduyar, ancak "zalimler mahkeme kurarsa" adaletin tam tecelli etmeyeceğini vurguladı. 

KONYA

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra Heyeti Başkanı Latif Selvi, yaptığı açıklamada, bir kavmin helak olmayı hak ettiği zaman mabetlere saldırdığını söyledi.

İsrail'in tarihte benzer saldırılarda bulunduğunu belirten Selvi, "İsrail bugün en hunharcasını yapıyor. Maalesef artık Filistinli kardeşlerimize değil bütün İslam alemine mescitler üzerinden saldırıyor. Mescid-i Aksa Müslümanların kutsal mekanıdır, bizim ilk kıblemizdir, Kur'an'da ismi geçen bir mescittir. İşte tam buraya hücum etmek suretiyle, esasında bütün İslamiyete, Müslümanlara ve Kur'an'a saldırılmaktadır" diye konuştu.

"Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmayacaksak neye sahip çıkacağız?"

Selvi, yeryüzünde Kabe, Mescid-i Nebi ve Mescid-i Aksa'nın ayrıcalıklı bir yere sahip olduğunu vurguladı.

İsrail'in bu mekanlara karşı saldırgan tavrının, bir kavmin helak olma gerekçelerini taşıyan özellikleri ortaya koyduğunu savunan Selvi, şunları kaydetti:

"Esasında İsrail, yeryüzünde insani değer anlamına gelecek ne varsa ayaklar altına alan, en şedit ve şenaat sahibi bir toplumdur. Onun için bu yapının yeryüzünden tasfiye edilmesi gerekir. Bu anlamda bütün insanlığa görev düşmektedir. Tepkimizi en üst düzeyde vermeliyiz. Eğer biz bunu ortaya koymayacaksak, Mescid-i Aksa'ya sahip çıkmayacaksak neye sahip çıkacağız? İsrail'in yaptığı bu saldırgan tavrı, ayaklarıyla mihrabı tekmelemeleri, çiğnemeleri, Kur'an nüshalarını tahrip etmeleri ve Mescid-i Aksa'ya adeta bir işgal kuvveti olarak girip iğrenç bir şekilde işgale kalkışmaları, onların ne kadar saldırganca bir tavır içerisinde olduğunu göstermektedir. Bunun için de bütün Müslümanların tepkilerini görünür kılmaları gerekmektedir. Mutlaka alanlara intikal etmek suretiyle bütün organizasyonlara katılmalı ve en büyük tepki verilmelidir. Ayrıca devlet yetkilileri de hem tepkilerini ortaya koymalı hem de Parlamento acilen toplanarak ortak bir kararla bunu telin etmelidir." 

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'da, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyelerince protesto edildi.

PTT önünde toplanan STK üyeleri adına konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Ahmet Ertürk, Mescid-i Aksa'ya giren 100 kadar İsrail askerinin cami avlusunu savaş alanına çevirerek, Filistinlilerin üzerine plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla müdahale ettiğini ve 27 kişinin yaralandığını belirtti.

Ertürk, "1967 yılından bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'ya girişleri gün boyu kapatan İsrail yönetimi, Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için dünya Müslümanlarının nabzını ölçmekte ve kamuoyunu hazırlamaktadır. Afyonkarahisar'daki duyarlı STK'lar olarak buna asla izin vermeyeceğiz. Aynı zamanda Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıların tek sorumlusu İsrail değildir, İsrail'e göz yuman ülkeler de bu suça ortaktır" dedi.

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

KOÇ: CHP OLARAK BU GİRİŞİMİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Haluk Koç, Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırıyı kınayarak, İsrail'in bir an önce İslam'ın kutsalları üzerindeki tahrikten geri dönmesini istedi. 

Koç, yaptığı yazılı açıklamada, 17 kişinin yaralandığı, Kur'an-ı Kerimler'in yere fırlatıldığı böylesine bir barbarlığın, İsrail-Filistin anlaşmazlığının daha da sıkıntılı bir döneme geçmesini tetikleyeceğini ifade etti.

Yıllardır bölgede sürdürülen İsrail vandalizmi ve devlet terörünün, bu sefer barbar bir saldırıyla tüm Müslümanlar için en kutsal mekanlar arasında yer alan Kudüs’teki Mescid-i Aksa'ya yöneldiğini belirten Koç, şöyle devam etti: 

"Aşırı sağcı, dinci ve faşist İsrail kanadının çağrısı üzerine Mescid-i Aksa, asker postalları ile kirletilmeye çalışılmıştır. CHP olarak bu girişimi şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıyı, birçok unsur tarafından 'Stratejik Çatışma Alanı' olarak belirlenmiş Ortadoğu'da zaten sürmekte olan İsrail-Filistin anlaşmazlığının daha da sıkıntılı bir döneme geçmesini tetikleyecek bir tahrik davranışı olarak görmek gerekiyor. Bu durumu şiddetle lanetliyor ve bir an önce İsrail'in İslam’ın kutsalları üzerindeki tahrik hareketinden geri dönmesi çağrısı yapıyoruz."

Okunma Sayısı: 1190
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı